Пол Макартни / - Инстаграм
20/02/2022 u 10:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Пол Макартни најавио турнеју „Got back“: Рекао сам да ћу се вратити

То ће бити први низ наступа уживо након свјетске турнеје 2019, објавио је бивши члан легендарних Битлса

Сер Пол Макартни планира да овог прољећа одржи америчку концертну турнеју са 14 наступа, које ће почети на сјеверозападу САД 28. априла.

– То ће бити први низ наступа уживо након свјетске турнеје 2019 – објавио је бивши члан легендарних Битлса.

Турнеја „Got Back“ почеће 28. априла у Спокејну у Вашингтону, након чега слиједе узастопни концерти у Клајмет Плеџ Арени у Сијетлу 2. и 3. маја.

Предвиђено је да се турнеја заустави у још 11 америчких градова у наредних шест недјеља, а завршиће се на стадиону Мет лајф у Еаст Рутхерфорду, у Њу Џерсију, 16. јуна, два дана прије Макартнијевог 80. рођендана.

Излазак Макартнија на сцену ће сигурно представљати врхунац музичких догађаја за прољеће и љето 2022. године, јер свјетске звијезде почињу да се враћају наступима уживо након двогодишње паузе изазване пандемијом ковид-19.

image

Пол Макартни

- Инстаграм

Макартни се сматра једним од највећих текстописаца 20. вијека током сарадње са из `60-их са покојним Џоном Леноном у Битлсима. Последњи пут је држао концерте током свјетске турнеје од 39 дана која је завршена распроданим наступом у јулу 2019. на стадиону Доџер у Лос Анђелесу.

- Рекао сам на крају последње турнеје да ћемо се видјети следећи пут. Рекао сам да ћу се вратити. Па, вратио сам се - рекао је музичар у изјави у којој је најавио свој концерт, алудирајући на хит Битлса из 1969. "Get Back".

Писање и снимање пјесме је истакнуто у "Тhe Beatles: Get Back", недавно објављеној серији документарних филмова у режији Питера Џексона која покрива снимање албума "Let it Be" из 1970. године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 13:20