/ Фото:SHUTTERSTOCK/JIM WOOD
09/06/2021 u 23:19 h
ДАН порталДАН портал
StoryEditor

Популарни Бојси: Продуцент мог документарца је Црногорац, имамо исте шале

Мислим да Британци и Срби имају сличан смисао за хумор, каже глумац

Џон Чалис, који је у серији "Мућке" глумио Бојсија сада је и главни актер документарца о Београду, тим поводом дао је интервју најтиражнијем британском дневном листу "Метро".

Он је објаснио како је настала идеја за снимање документарца "Бојси у Београду".

- У фебруару прошле године, прије него што је почео овај хорор, сједио сам пјевајући неке пјесме за снимања, када се појавила ТВ екипа из Србије. Мислио сам да се неко шали са мном. Али није - каже Челис.

За популарност "Мућки" у Србији је знао, како каже, јер су му повремено стизале уплате када нека српска телевизија откупи права за њихово емитовање.

- Та ТВ екипа ме је позвала да дођем у њихову популарну емисију у Београду. Одлучио сам да то урадим и било је то невероватно искуство. Људи су ме заустављали на улици. Мој продуцент је Црногорац и рекао ми је "Зашто не направимо документарац у Србији". Били смо тамо 10 дана и срели различите људе из различитих друштвених група-  прича Бојси о Лазару Вуковићу, продуценту који годинама живи у Лондону. 

Испричао је да је посјетио Бијели двор, иако тамо није била породица престолонаследника, али каже да зна како су они велики љубитељи "Мућки".

- Отишао сам и до њиховог великог фудбалског клуба Црвене звезде, срео сам се са свештеником Храма Светог Саве, научио сам и како да пијем њихову дивну ракију. Срби апсолутно обожавају "Мућке". Виђао сам мурале Дејвида Џејсона  и других јунака - објашњава Чалис.

У Београду је посјетио и Музеј аутомобила гдје је видио жути аутомобил на три точка "рилајант регал", какав у "Мућкама" возе Дел Бој и Родни Тротер.

- Мислим да Британци и Срби имају сличан смисао за хумор. Они воле наше шале, којих је било доста у Београду, као и јунаке серије-  рекао је Чалис за "Метро".

Izdvojeno

23. jul 2021 12:53