/ - фото Д.С.
17/12/2021 u 13:42 h
Dragan StojanovićDragan Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Барски водовод нуди репрограм отплате дуговања

Циљ кције је да се потрошачима омогући да под повољним условима репрограмирају своја дуговања и тако избјегну трошкове принудне наплате, а програм репрограма обухвата и физичка и правна лица

Из ДОО „Водовод и канализација”„ Бар (ВиК) саопштили су да су водећи се примарно интересом потрошача, покренули акцију „На рате, без принудне наплате“ која траје  до 31 јануара 2022.

Циљ кције је да се потрошачима омогући да под повољним условима репрограмирају своја дуговања и тако избјегну трошкове принудне наплате, а програм репрограма обухвата  и физичка и правна лица.

-Репрограм за категорију физичка лица могу закључити корисници који дугују два или више рачуна, а да нису испод износа од 100 еура и за које није покренут поступак принудне наплате, дуговања по правоснажним пресудама и рјешења о извршењу као и корисници који су у претходном периоду потписали репрограм али није испоштована прописана динамика плаћања.

Такође, репрограм омогућава кориснику физичком лицу да приликом закључивања протокола одабере и плати само прву рату која се креће почев од 15 еура , зависно од укупног износа дуговања.

image
- фото Д.С.

Преостали дио дуговања могуће је измирити на максимално 48 мјесечних рата зависно од износа. Током поштовања уговорних одредби из протокола, обрачун затезне камате мирује, а корисник је у обавези да редовно измирује текући рачун и прописану рату-саопштио је директор Младен Ђуричић.

Он додаје да ће кориснику који редовно извршава своје обавезе из закљученог репрограма бити отписана обрачуната затезна камата обухваћене репрограмом.

-С обзиром да је криза изазвана пандемијом вируса ЦОВИД-19 имала велики утицај на привредне субјекте, а имајући у виду њихову немјерљиву улогу у расту, развоју и просперитету наше Општине, креирали смо програм репрограма и за кориснике из категорије правних лица.

Циљ менаџмента је свакако остварење добити и акумулирање средстава али и ефикасно одржавање дистрибутивне мреже, развој комуналне инфраструктуре, а све у циљу што већег нивоа задовољства наших корисника.

- Сходно томе, одлучили смо да се корисницима који своја укупна дуговања измире једнократним плаћањем, односно одједном,  од 15. децембра до 31. децембра отпишемо обрачунате затезне камате уз претходно поднијети захтјев-додао је Ђуричић.

Све додатне информације око услова потписивања могу се добити лично у просторијама Друштва, путем контакт телефона: 067075171 или на е-маил: рекламације@водовод-бар.ме.

- Позивамо све кориснике да искористе наведене погодности и лакше измире своја дуговања и тиме избјегну рестриктивне мјере и трошкове принудне наплате.

Позивсм све наше кориснике да дају допринос што ажурнијем и ефикаснијем пословању Друштва и добију могућност остварења сопствених права кроз процес извршења процеса преноса власништва.

Одлуком о водоснадбијевању на подручју Општине Бар, чланом 64 прописано је да је корисник дужан да Друштву пријави све промјене од значаја за пружање услуга ( промјена власника, броја чланова домаћинства и сл.) у року од седам дана од дана настанка промјене.

Такође, чланом 69 исте Одлуке прописано је да ће се власник стана или пословног простора који је извршио промет непокретности сматрати обвезником плаћања накнаде за испоручену воду све до пријаве промјене власништва.

Захваљујемо се свим нашим корисницима који редовно измирују своје рачуне за утрошену воду, они представљају нашег најпоузданије партнера у процесу креирања одрживог и стабилног система водоснабдјевања на подручју наше Општине-закључио је Ђуричић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 00:49