Ступић / Фото: Архива
15/10/2021 u 19:01 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Инспекција жели да уклони слику Светог Саве из которске школе; Ступић: Уложићу жалбу

Не бих даље коментарисала одлуку инспекције, казала је в.д. директорица гимназије за Портал Дана

В.д. директорица которске Гимназије Славица Ступић казала је у изјави за Портал Дана да ће уложити жалбу, пошто је просвјетна инспекција наредила да у року од седам дана уклони слику Светог Саве из кабинета ове школе.

Слика Светог Саве се налази у кабинету за црногорски, српски, босански, хрватски језик и књижевност и ту се налази скоро четири деценије. 

- Уложићу жалбу. Поступићу у складу са законом и обавијестићу их о својим даљим корацима, а то је да ће бити уложена жалба. Не бих даље коментарисала одлуку инспекције- казала је Ступић за Портал Дана. 

Према рјешењу од 14. октобра, Ступић је наложено и да "у законском року, писаним путем обавијести просвјетну инспекторку о томе да ли је наређена мјера извршена".

Ступић: Док сам ја на челу которске Гимназије, слика Светог Саве неће бити помјерена ни за милиметар

Ступић је раније поручила да слика Светог Саве у овој школи неће бити помјерена ни милиметар док је она на челу те образовне установе.

- То је мој лични и професионални став и он је кристално јасан: слика Светог Саве, док сам ја на челу Гимназије, неће бити помјерена ни за милиметар - казала је тада она. 

Ступић је истакла да се слика Светог Саве у кабинету школе налази пуних 38 година, тако да је она на том истом мјесту и затекла када је именована за ВД директорице.

Просвјетна инспекција је, по пријави родитеља, контролисала которску Гимназију и затражила од управе школе да у року од три дана уклони слику Светог Саве из кабинета, позивајући се на члан Општег закона о образовању и васпитању, којим је прецизирано да је “образовање и васпитање свјетовног карактера”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 04:21