/ - ФОТО: Андрија Кликовац
14/12/2021 u 12:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Кликовац: Буџет Главног града за наредну годину износиће рекордних 93,4 милиона еура

Посебно треба истаћи изградњу Булевара Вилиjа Бранта (535.000 еура) и саобраћаjницу Трешњица – Матагужи ( 800.000 еура)

Кликовац: Подгорица свиjетли примjер и нада да ће Црна Гора наставити путем достизања европског квалитета живота

 - У претходне три године свjедочимо интезивном развоjу Подгорице, а наjбољи показатељ jе и реализациjа капиталног буџета у периоду 2018. – 2021. коjи износи 115,6 милиона еура. У 2022. години приходи буџета Главног града наставиће тенденциjу раста, па ће он за наредну годину износити рекордних 93,4 милиона еура односно 465 хиљада еура више него 2021. године -  казао је Андрија Кликовац одборник ДПС - а у Скупштини Главног града. 

Он даље истиче да је капитални  буџет за 2022. годину планиран у износу од преко 50 милиона еура, односно да ће преко 50% укупних прихода биће утрошено за изградњу и обнову саобраћаjница, уређење зелених површина и паркова, изградњу паркинг мjеста, уређење обjеката гдjе грађани користе различите врсте jавних услуга и набавку опреме. Додаје да посебно треба истаћи изградњу система за пречишћавање отпадних вода за (14,8 милиона еура), изградњу Булевара Вилиjа Бранта (535.000 еура) и саобраћаjницу Трешњица – Матагужи ( 800.000 еура).

- У наредноj години биће извршена набавка нових аутобуса и модернизациjа jавног превоза како би Подгорица по угледу на броjне европске модерне градове пружила грађанима ефикасан и функционалан jавни превоз и риjешила вишегодишњи проблем на коjи су указивали становници Подгорице - саопштио је Кликовац.

Захваљуjући стабилним финансиjама, успjешноj наплати прихода и редовном сервисирању обавеза, Главни град Подгорица jе избjегао политичку опструкциjу министра финансиjа у вези недавања сагласности за кредитно задужење за набавку аутобуса, тако што jе обезбиjедио потребна финансиjска средства у 2021. и 2022. години за набавку аутобуса. 

- Локална опозициjа, свjесна задовољства грађана Подгорице радом руководства Главног града, а суочени са чињеницом да само 23% грађана подржава њихову Владу Црне Горе, запали су у зимски сан и заборавили интересе грађана Подгорице - казао је Андрија Кликовац.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 18:31