Слиједи реконструкција мартинићког пута / Александра Ковачевић
27/12/2021 u 12:03 h
Aleksandra KovačevićAleksandra Kovačević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мартинићки пут: Дуго чекана инвестициjа

Пут jе био у заиста лошем стању, два аута су jедва могла да се мимоиђу, а било jе и доста небезбjедно за пjешаке, каже мјештанин Распоповић

Мjештане Бjелопавлића коjи живе између Спужа и Даниловграда обрадовала jе чињеница да jе коначно почела реконструкциjа пута дугог скоро девет километара, чиме би ово насеље добило пут коjи заслужуjе.

У плану jе проширење саобраћаjнице на ширину од шест метара, са банкинама од по jедан метар. Циjела траса ће бити освиjетљена, а за сада се не планира изградња тротоара. Претпоставља се да око пет хиљада људи користи оваj пут коjи jе дуго био неправедно запостављен од стране надлежних органа.

Мjештанин овог краjа Горан Распоповић каже да jе краjње вриjеме да ово мjесто добиjе савремену саобраћаjницу.

- Пут jе био у заиста лошем стању, два аута су jедва могла да се мимоиђу, а било jе и доста небезбjедно за пjешаке - поручуjе Распоповић.

image

Слиједи реконструкција мартинићког пута

Александра Ковачевић

Ово насеље постало jе све популарниjе за људе из других градова Црне Горе, а наjчешће становници сjеверних општина овдjе долазе и праве куће. Све то довело jе, додаjе Распоповић, до експанзиjе насељавања Мартинића.

- Сматрам да jе ово jедино природно мjесто гдjе може да се шири и Подгорица и Даниловград, а то све више препознаjу и људи са стране коjи се масовно досељаваjу - каже овај мјештанин.

Истиче да, осим доброг положаjа, ово мjесто може бити и добра дестинациjа за вjерски туризам.

- Мартинићки пут jе неопходан jер на његовоj траси имамо и Манастир Ждребаоник, а у непосредноj близини jе и Пиперска ћелиjа. Туристи оваj пут користе и када желе да посjете Манастир Острог, тако да jе ово вишеструко корисна инвестициjа - сматра Распоповић.

А новим путем мjештани Мартинића и туристи коjи посjећуjу ово мjесто могли би да се возе већ од почетка 2023, jер jе рок за завршетак радова до краjа сљедеће године.

Аутор текста је Александра Ковачевић, студент друге године мастер студија Факултета политичких наука , смјер новинарство

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 18:51