Драган Боjовић / - Дан
29/12/2021 u 11:48 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Посланик ДФ-а амандманима обезбиједио већа улагања у Даниловград

На основу Боjовићевог амандмана обезбиjеђена су средства у државном буџету у висини од 450 хиљада еура у сврху изградње спортске сале за потребе физичког васпитања у JУ Гимназиjа „Петар I Петровић Његош“, а обезбијеђеана су средства и за радове на булевару

Драган Боjовић jе у име клуба ДФ-а успио да своjим амандманским дjеловањем на буџет Црне Горе обезбиjеди средства у циљу побољшања квалитета живота своjих суграђана у општини Даниловград, наводи се у саопштењу Демократског фронта.

Истичу да су на основу Боjовићевог амандмана обезбиjеђена средства у државном буџету у висини од 450 хиљада еура у сврху изградње спортске сале за потребе физичког васпитања у JУ Гимназиjа „Петар I Петровић Његош“ у Даниловграду, што jе представљало децениjски проблем.

- Риjеч jе о jедноj од риjетких градских школа у Црноj Гори, коjа досад ниjе имала спортску салу, већ су ученици користили и користе незагриjану спортску дворану Центра за културу Даниловград, удаљену више стотина метара од школе, што jе значаjно отежавало укупан процес наставе. Да не говоримо о томе колико ће нова спортска сала значити не само ученицима и родитељима ове школе, већ и свим грађанима Даниловграда - истиче се у саопштењу.

Наводе да је Боjовић, такође, успио да издеjствуjе да се обезбиjеде додатна средства како би се кориговали текући радови на булевару Даниловград–Подгорица и тако мjештанима Даниловграда омогућио адекватниjи приступ булевару.

- Амандманским дjеловањем посланика Боjовића засигурно ће бити учињен бољитак за грађане Даниловграда. Боjовић jе овог пута, због уштеда у буџету, морао одустати од свог трећег амандмана, коjи се односио на реконструкциjу старог пута Даниловград – Подгорица (изградња тротоара и заштитне ограде од Даниловграда до Спужа), као и од jош неких ургентних инфраструктурних улагања у Општини, али ће свакако у наредном периоду инсистирати на обезбjеђењу финансиjских средстава и по тим основама - пише у саопштењу.

Између реалних и ургентних потреба грађана, посланици ДФ-а су ове године били принуђени да бираjу приоритете како би у опустошеним и осиромашеним општинама обезбиjедили каква таква улагања.

- Ово jе тек почетак, jер jе неопходно много рада и много улагања како би се исправили вишедецениjски пропусти и пустошења бившег режима - закључује се у саопштењу ДФ-а.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 07:31