/ - ФОТО: Општина Бар
25/10/2021 u 15:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Раичевић примио делегацију албанског ратног брода

Раичевић је разговарао са командантом брода, капетаном корвете Алтином Лицајем и његовим сарадницима

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић примио је данас делегацију брода Бутринти П-134 ратне морнарице Албаније који од данас до 28. октобра борави у барској луци у посјети Морнарици Војске Црне Горе.

Раичевић је разговарао са командантом брода, капетаном корвете Алтином Лицајем и његовим сарадницима, и том приликом казао како чланство у НАТО наше двије државе јесте гарант безбиједности на овим просторима али и могућност за јачање међусобне сарадње.

-Као дио ове алијансе ми дијелимо заједничке вриједности, а удруженим напорима можемо достићи европски стандард за наша друштва и унапређење животних политика за све грађане-поручио је предсједник Општине.

Он је додао како је највећа вриједност Бара што је то мјесто на којем је утемељен мултикултурализам и у којем складно вјековима живе сви народи и религије.

- Гости са брода албанске ратне морнарице који први пут бораве у Бару исказали су своје одушевљење љепотама града и његовим културно-историјским насљеђем уз жељу да ово не буде посљедња посјета нашем граду-додаје се у саопштењу из Општине Бар.

Према истим наводима, Раичевић је нагласио како Црна Гора и Албанија спроводе заједничке пројекте прекограничне сарадње а да је најзначајнији пројекат изградње и отварања новог граничног прелаза Цкла-Зогај који ће додатно зближити двије државе и олакшати комуникацију и привредну дјелатност мјештанима.

-Општина Бар традиционално је домаћин бродовима пријатељских држава који редовно упловљавају у барску луку те на тај начин јача билетаралну сарадњу али и добар имиџ и града и државе у међународним односима, нарочито у алијанси НАТО држава-закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 02:47