/ - ФОТО: Општина Бар
25/10/2021 u 15:33 h
Žana BojanićŽana Bojanić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Раичевић примио делегацију албанског ратног брода

Раичевић је разговарао са командантом брода, капетаном корвете Алтином Лицајем и његовим сарадницима

Предсједник Општине Бар Душан Раичевић примио је данас делегацију брода Бутринти П-134 ратне морнарице Албаније који од данас до 28. октобра борави у барској луци у посјети Морнарици Војске Црне Горе.

Раичевић је разговарао са командантом брода, капетаном корвете Алтином Лицајем и његовим сарадницима, и том приликом казао како чланство у НАТО наше двије државе јесте гарант безбиједности на овим просторима али и могућност за јачање међусобне сарадње.

-Као дио ове алијансе ми дијелимо заједничке вриједности, а удруженим напорима можемо достићи европски стандард за наша друштва и унапређење животних политика за све грађане-поручио је предсједник Општине.

Он је додао како је највећа вриједност Бара што је то мјесто на којем је утемељен мултикултурализам и у којем складно вјековима живе сви народи и религије.

- Гости са брода албанске ратне морнарице који први пут бораве у Бару исказали су своје одушевљење љепотама града и његовим културно-историјским насљеђем уз жељу да ово не буде посљедња посјета нашем граду-додаје се у саопштењу из Општине Бар.

Према истим наводима, Раичевић је нагласио како Црна Гора и Албанија спроводе заједничке пројекте прекограничне сарадње а да је најзначајнији пројекат изградње и отварања новог граничног прелаза Цкла-Зогај који ће додатно зближити двије државе и олакшати комуникацију и привредну дјелатност мјештанима.

-Општина Бар традиционално је домаћин бродовима пријатељских држава који редовно упловљавају у барску луку те на тај начин јача билетаралну сарадњу али и добар имиџ и града и државе у међународним односима, нарочито у алијанси НАТО држава-закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

30. novembar 2021 21:58