Izložba radova sa konkursa u Nikšiću / - ŽELJKO ŠAPURIć
27/06/2024 u 22:08 h
Željko ŠapurićŽeljko Šapurić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Srđan Tadić, Аleksandar Marsenić i Bojan Vlahović pobjednici konkursa: Zverinjak pretvaraju u Sunčani grad

U organizaciji Opštine Nikšić i EPCG na nikšićkom Trgu slobode otvorena je izložba konkursnih radova za idejno arhitektonsko rješenje stambeno-poslovnog kompleksa „Sunčani grad“ u okviru koje su dodijeljene nagrade pobjednicima konkursa.

Projekat „Sunčani grad“: Izložba konkursnih radova 27. juna

Naselje „Sunčani grad“, gradiće se na lokaciji u blizini Željezare. Otvaranju izložbe prisustvovali su Marko Kovačević, predsjednik Opštine Nikšić, Mulutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG, Ivan Bulatović, izvršni direktor EPCG i Nemanja Vuković, predsjednik SO Nikšić.

Prilikom otvaranja izložbe Marko Kovačević je izrazio zadovoljstvo za nešto što je godinu dana bila samo misao, večeras to, kako je kazao, vidimo i u pojavnom obliku.

- Na ovoj izložbi vidite jednu novu budućnost  u kojoj je Nikšić već zakoračio, jer imamo čemu da se nadamo i kao grad i kao država. To je sve moguće jer smo uspjeli da vratimo Željezaru u ruke naše države, došli smo do toga da nešto što se sada zove "Zverinjak“ gdje imamo naše ljude, naše sugrađane sa problemima, možemo da pretvorimo u nešto što se zove “Sunčani grad“. Došli smo u situaciju i da riješimo probleme naših građana i da ono što je bila neka ružna slika našeg grada pretvorimo u urbanistički i poslovni biser  Crne Gore i to je ono na šta ćemo u budućnosti svi biti ponosni a što počinje večeras - kazao je Kovačević.

Milutin Đukanović, predsjednik Odbora direktora EPCG je  zadovoljan poslovanjem kompanije i projektom Solari 3000+ i nastavkom Solari 5000+.

- EPCG čekaju značajni projekti. Do kraja ovoga ljeta počeće i radovi na velikom vjetroparku "Gvozd“, očekujemo da će do kraja godine da se ostvari nikšićki san da se konačno tunelom spoje Krupac i Slano, u Željezari već počinju da se prave prvi megavati novih izvora električne energije. Možda smo postavili prevelike ciljeve. "Sunčani grad“ je posebna priča, na taj način, ubijeđen sam, možemo donijeti nešto novo ovom gradu, nešto što se možda prije dvije godine nije moglo ni pretpostavljati. Neće to biti projekat samo Opštine Nikšić i EPCG, pozvaćemo sve institucije, sva ministarstva da se uključe u taj projeka - istakao je Đukanović.

Iz Agencije za projektovanje i planiranje govorila je Mira Nikolić, dok je Milutin Đukanović pobjednicima konkursa uručio nagrade.za prva tri mjesta.

Аutorski tim koji čine Srđan Tadić, Аleksandar Marsenić i Bojan Vlahović osvojio je prvu nagradu u vrijednosti od 50.000 eura za idejno arhitektonsko rješenje stambeno poslovnog kompleksa "Sunčani grad” u Nikšiću.

Druga nagrada u vrijednosti od 20.000 eura dodijeljena je autorskom timu koji čine Miloš Gačević i Gavrilo Vuković.

Treća nagrada u vrijednosti od 10.000 eura dodijeljena je autorskom timu: Matija Vujović, Ljubica Perić, Majda Кoštreba i Еmilija Petrović.

Milutin Đukanović je dodijelio i dva otkupa od po 5.000 eura i to autorskim timovima. Оtkup I: Dijana Vučinić, Tijana Mojsovska, Аnđela Bubanja i Nikolina Đukanović i otkup II: Mijomir Lužajić i Srđan Lužajić.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jun 2024 22:09