Данко Јакић / -Управа за шуме
02/09/2021 u 06:45 h
Ž.ŠŽ.Š
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Шумар нападнут, поломљена му шака

Управа за шуме ће подниjети кривичну приjаву против извjесног М.А. за напад на службено лице

Управа за шуме саопштила је да је нападнут још један њихов радник, овог пута у мјесту Баре у шавничкој општини.

-Наjоштриjе осуђуjемо инцидент коjи се догодио у мjесту Баре, општина Шавник, у недjељу 29.августа када jе наш чувар шума, Данко Jакић, био жртва напада приликом обављања своjих редовних пословних задатака. То jе у последње двиjе недjеље други физички напад на наше чуваре шума, коjе Управа за шуме нема намjеру да толерише, због чега ћемо бити истраjни у процесуирању неодговорних и злонамjерних поjединаца, коjи на овакав начин покушаваjу да одговоре на контроле коjе по закону треба да вршимо, истичу из Управе за шуме.

Како наводе, у недjељу, у приjеподневним часовима, Jакић jе, по налогу шефа ПJ Шавник, заjедно са колегом отишао да изврши контролу сjече у мjесту Баре у Газдинскоj jединици Сињавина –Семољ.

-Претходног дана из тог рејона бесправно jе посjечена одређена дрвна запремина и подниjета је приjава против Н.Н. лица Управи полициjе. На основу добиjених информациjа и доjава, шеф ПJ jе упутио Jакића и колегу да изврше контролу сjече дрва и провjере добиjена сазнања о одређеном лицу, М. А. из тог села, за коjе се сумњало да jе извршио бесправну сjечу без претходно прибављене документациjе и одобрења и да jе претходне ноћи извршио и шумску крађу приколицом, због чега су наши запослени и упућени да провjере стање на терену. Након контактирања М.А. и сусрета са њим, дошло jе наприjе до дуже расправе и вербалног напада од стране поменутог, због намjере наших запослених да изврше контролу сjече, а након тога нажалост и до физичког напада на нашег запосленог, коjи jе резултирао повредом односно сломљеном шаком. Напомињемо да су наши запослени били у службеноj униформи и обављали своjе редовне активности, због чега оваj инцидент добиjа много већу тежину и указуjе на озбиљност ситуациjе, истиче се у саопштењу.

Напади нас неће зауставити

-Овакви ужасаваjући догађаjи неће нас сприjечити да обављамо своjе радне активности и сигурно нас неће зауставити када су у питању провjере и контроле свих приjава бесправних радњи коjе добиjамо свакодневно. Надамо се да у наредном периоду више нећемо свjедочити оваквим сценама и да ће наши радници моћи да обављаjу своj посао без сметњи, због чега и апелуjемо на надлежне институциjе да што хитниjе санкционишу починиоце ових напада. Оно што jе сигурно овакво и слично понашање неће се толерисати од стране Управе за шуме и поручуjемо да ћемо у своjим пословним задацима бити jош истраjниjи и упорниjи, а да ће наши запослени увиjек имати нашу пуну подршку и заштиту, како бисмо овакве неодговорне и бахате поjединце процесуирали и санкционисали у што краћем року, истичу из Управе за шуме.

Наводе да је приликом прегледа Јакића љекар констатовао више фрактурних уломака шаке, коjи су захтиjевали стављање гипса, чиме jе шумар онемогућен за даљи рад до потпуног опоравка.

-Након указане љекарске помоћи, напад су приjавили и полициjи и наш шумар jе о немилом догађаjу дао детаљну изjаву. Овим путем обавjештавамо jавност да ће Управа за шуме, као и у претходном инциденту коjи се приjе само двиjе седмице догодио у ПJ Никшић, подниjети кривичну приjаву против извjесног М.А. за напад на службено лице, поручили су из Управе за шуме.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:32