/ Фото: Дрон студио Тиват
11/06/2021 u 06:51 h
Tamara VučinovićTamara Vučinović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Тиват спреман за долазак туриста

Слиjед увођење реда у начину на коjи се сидре бродови у већем диjелу акваториjума Тиватског залива, каже градоначелник Комненовић

На другом по реду састанку Координационог тима за припрему и праћење туристичке сезоне у наjмањоj бокељскоj општини саопштено је да је Тиват спреман за долзак туриста.

Предсједник општине Тиват Жељко Комненовић казао је да Аеродром Тиват представља главну капију туристичке привреде. Нагласио је да је Општина увела ред у начин пружања услуге такси -превоза на аеродрому Тиват, а слиjеди и увођење реда у начину на коjи се сидре бродови у већем диjелу акваториjума Тиватског залива.

- Сада имамо уређен систем на аеродрому коjи ће, надамо се, функционисати и таксисти неће бити у прилици да пресрећу госте, већ ће на долазном терминалу радити пункт са коjег ће ова услуга бити координисана. Jедан смо проблем риjешили, али су ту друге области коjе морамо уредити, попут неконтролисаног и неуређеног сидрења jахти у заливу- истакао jе Комненовић.

Састанку је на позив предсједника општине присуствовао и Жељко Ломпар, инспектор сигурности поморске пловидбе, а договорен је радни састанак како би се дефинисали даљи кораци ка надлежним институцијама у регулисању ове области.

Комненовић је најавио и потписивање споразума са ЈП за управљање морским добром на основу којег би Општина Тиват газдовала пристаништем Пине и самим тим "попут доброг домаћина располагала овим важним градским ресурсом".

Епидемиолошка ситуација задовољавајућа

Командир Одјељења безбједности Данило Ивановић најавио је кадровско појачање на терену и отварање још једног позорничког реона у пјешачкој зони Тивта.

Да је сезона полако кренула свједоче и подаци предузећа "Паркинг сервис".

- Повећан је притисак на паркинг у Арсеналској улици. Од понедјељка ради и паркинг преко пута Дома здравља, а у плану је постављање хоризонталне сигнализације на паркингу на Аеродрому, како бисмо га уредили и потпуно спремно дочекали јек сезоне, нагласио је директор овог предузећа Славиша Огњановић.

По ријечима директорице Дома здравља Данице Стевовић епидемиолошка ситуација у Тивту је задовољавајућа.

- Наредних дана очекујемо да ће се изабрани љекари за одрасле вратити у своје просторије. Наиме, због малог броја пацијената, ковид амбуланта ће бити успостављена у контејнеру који се налази код улаза Хитне медицинске помоћи. На овај начин враћамо се нашем устаљеном распореду– истакла је Стевовић.

Према посљедњим статистичким подацима које ТО Тиват обрађује сваког петка, у Тивту је 4. јуна боравило око 1.800 туриста, што је 52 одсто оствареног туристичког промета из истог периода 2019. године.

- У току jе регионална "Roadshow" кампања у Албаниjи, Сjеверноj Македониjи и на Косову. Кренули смо и са интензивном дигиталном кампањом на тржиштима Србиjе и БиХ - рекла jе директорица ТО Тиват Даница Бањевић и наjавила студијку посjету групе новинара и туристичких посленика из Казахстана.

- Инспекцијски надзор у Тивту биће појачан од 10. јула, када ће осим домицилних инспектора Управе за инспекцијске послове у Тивту, бити ангажовани и инспектори из других општина- рекла је Вишња Орбан, координаторка Управе за инспекцијски надзор за Тиват и Котор.

Секретарка за инспекцијски и комунални надзор у Општини Тиват Јелена Шћекић навела је да је протеклих дана на Аеродрому Тиват изречено прекршајних налога у вриједности од 3.500 еура, док је исписано седам налога за непрописно паркирање.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:33