Rakočević i Obradović ispred zgrade SO BIjelo Polje / -Милован Нововић
15/09/2024 u 09:07 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Zbog skrnavljenja i skidanja zastave sa jarbola protest odbornika

Ispred zgrade Opštine u Bijelom Polju prije dvije noći su Vaso Obradović, inače poslanik Nove srpske demokratije u državnom parlamentu, ujedno i odbornik u SO Bijelo Polje, i Radovan Rakočević, odbornik DNP u lokalnom parlamentu protestvovali nekoliko sati.

Oni su za portal "Dana" kazali da na taj način dižu svoj glas jer se neko kako su kazali drznuo da skrnavi srspku zastavu.

Inače,na inicijativu odbornika kluba "Za budućnost Bijelog Polja‘‘, Vasa Obradovića, Radovana Rakočevića, Ranka Krkalovića, Bojane Popović i Kristine Damjanović, i Srpskog narodnog vijeća Crne Gore u subotu je u na zgradu Opštine bila podignuta trobojka, kako bi se jučerašnji datuum 15. septembar - Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave obilježio na dostojanstven način.

U međuvremenu je u večernjim satima zastava skinuta, zbog čega su Obradović i Rakočević, protestvovali i kazali da će ostati do onog trenutka kada zastava bude vraćena na jarbol. Nakon saznanja da se dva odbornika nalaze ispred Opštine, i da su čvrsti u namjeri da ne odlaze dok se zastava ne postavi na jarbol, reagovali iz stručnih službi Opštine i od ponoći se zastava nalazi na jarbolu.

- Problem je utome što mi zastavu nijesmo postavili, niti tražili da ona bude na jarbolu ranije, odnosno prije nedelje, već je postavio neko od onih kojima je to posao u Opštini. Mi smo samo predali zahtjev, na koji nam je pozitivno odgovoreno. I saopšteno nam da su nešto ranije postavili zastavu, jer je subota a sjutradan je nedelja i neradni dan. Onda se desilo čudo i neko iz njemu poznatih razloga tu zastavu je skinuo i na taj način je kako mi smatramo oskrnavio - istiće Obradović.

On kaže da niko ne smije da se igra i na takav besprizoran način igra sa srpskim nacinalnim simbolima. Da je stavlja i skida kako mu se prohtije.

-Od predsjednika Opštine Petra Smolovića smo tražili objašnjenje, zašto je ovo urađeno. Bili smo istrajni da stojimo ispred Opštine dok zastava ne bude vraćena na jarbol. Ipak, ona je kasnije postavljena tamo gdje joj je i mjesto.

Rakočević kaže da ne žele da remete bilo kakve odnose, ali da su predsjednici SO Selmi Omerović, uputili zahtjev da se zastava istakne 15, septembra na opštinski jarbol. I kako kaže dobili potvrdu da će to biti urađeno.

- I sve ovo što je urađeno da je uklonjena srpska zastava sa zgrade Opštine, da se neko poigrava sa njom, pompezno objavljuje jedan bjelopoljski portal koji je u bliskim odnosima sa Smolovićem i uzbunjuje građane. Nas samo interesuje ko je naredio da se zastava skine i na taj način oskrnavi. Neko se poigrava sa nama. Ponavljam, mi nijesmo ni tražili da se juče postavi, već da ona bude istaknuta kad treba, a to je danas - kazao je Rakočević.

Na kraju, nakon što je zastava vraćena na jarbol, Obradović i Rakočević su prekinuli protest i kazali da su podnijeli krivične prijave protiv predsjednik Opštine Petra Smolovića, predsjednice SO Selme Omerović i radnika u Opštini Dejana Đukića, zbog nezakonitog ulaska u zgradu Opštine NN lica i skrnavljenja državnih simbola.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 13:50