Хусовић у обилсаку радова на објекту у Бијелој Цркви / -В.Ра.
10/04/2021 u 11:09 h
В.Ра.В.Ра.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Мјештани Бијеле Цркве Сеоски дом и капелу граде од донација

У обjекат од близу 200 квадрата досад је уложено око 10.000 еура, а радови су изведени искључиво од донациjа овдашњег становништва, поjединих политичких партиjа и поjединаца, истиче Бранко Булатовић
Предсjедник Општине Рожаjе Рахман Хусовић са сарадницима обишао jе радове на обjекту коjи се гради у селу Биjела Црква, а коjи ће служити за потребе овдашњег становништва. Риjеч jе о проjекту сеоске капеле и дома вриjедног близу 20.000 еура. Хусовић jе овом приликом мjештанима обећао да ће локална управа у складу са могућностима финансиjски подржати приоритене пројкте које кандидује њихова мјесна заједница.
– Општина ће у складу са могућностима дати допринос активностима коjе воде ка унапређењу услова живота за мjештане Биjеле Цркве, као што то чинимо и у другим мjесним заjедницама. Важно jе да представници МЗ сачине приоритете у проjектима како бисмо што ефикасниjе приступили остварењу њихових циљева. Заjедничким улагањима уз рационално планирање, с временом ћемо, надам се, риjешити проблеме са коjима се суочава становништво на руралном подручjу наше општине – рекао jе Хусовић.
Надају се да ће славу Светог Луку дочекати у новом објекту
– Становништво Бијеле Цркве живи искључиво од пољопривредне производње и то само за личне потребе тако да су наше могућности да било шта сами урадимо врло скромне. Ипак, вjеруjемо да има доста људи добре воље коjи ће нам помоћи да радове приведемо краjу. Обjекат подразумиjева jедну велику и jедну мању салу, потом просториjу коjа ће сужити као капела, као и мокри чвор. Уколико буде нових донациjа, увjерени смо да ћемо нашу славу, Св. Луку, дочекати у овом обjекту, коjи се изграђуjе у близини цркве посвећене Светом апостолу Луки – истакао је Бранко Булатовић, упућуjући апел свим људима добре воље да се укључе у акциjу и помогну изградњу обjекта у Бијелој Цркви.
image
Радови на објекту дома и капеле
-В.Ра.

Према риjечима Бранка Булатовића, предсjедника Црквеног одбора у Мјесној заједници Биjела Црква, у обjекат коjи се простире на близу 200 квадрата, досад је уложено око 10.000 еура. Булатовић истиче да су радови изведени искључиво од донациjа овдашњег становништва, поjединих политичких партиjа и других организациjа, те поjединаца.
– Бошњачка странка jе донирала око 3.000 еура, а значаjан допринос дала је и Општина Беране, коjа jе на наш жиро рачун уплатила 800 еура. Издвоjио бих и донациjу Марка Бата Царевића, коjи jе за оваj обjекат издвоjио 1.700 еура. Радуjемо се и донациjи наше општине, коjу jе у изосу од 1.000 еура, обећао наш предсjедник Рахман Хусовић. Оваj проjекат jе од изузетне важности за наше село, коjе досад ниjе било у могућности да своjе преминуле изложи на пристоjном мjесту, већ су се ти обреди обављали искључиво у кућама. Реализацијом овог проjекта добићемо и дом у коjем се могу реализовати различити садржаjи, од свадби до сахрана – истакао је Булатовић.
Он jе додао да ће им за реализациjу овог проjекта бити потребно jош неких пет-шест хиљада еура, коjе, како каже, очекуjе из донациjа.
В.Ра.
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 01:54