/ ФОТО: БИЉА БРАШЊО
05/11/2021 u 12:30 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бањалучки суд: Притвор Албијанићу и Золаку због крваве пљачке у Никшићу

Притвор им је одредио поступајући судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала

Окружни суд у Бањалуци одредио је једномјесечни притвор Стојану Албијанићу из Билеће и Петру Золаку из Лакташа због сумње да су учествовали у оружаној пљачки поште у Никшићу у којој су маскирани разбојници убили радника обезбјеђења Љубишу Мрдака, потврђено је "Nezavisnim novinama".

У Бањалуци ухапшени осумњичени за пљачку у Никшићу

Митар Кнежевић ухапшен у Игалу због сумње да је учествовао у пљачки поште у Никшићу

Притвор им је одредио поступајући судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци, Посебно одјељење за сузбијање корупције, организованог и најтежих облика привредног криминала. По овом рјешењу, притвор им може трајати до 2. децембра, и то Золаку до 15.45 часова, а Албијанићу до 18 часова.

(ВИДЕО) Оружана пљачка поште у Никшићу: Преминуо рањени радник обезбјеђења, украдене вреће новца

Према саопштењу Окружног суда у Бањалуци, који је осумњиченима навео иницијале, терете се за тешко убиство током разбојништва, за шта им је запријећен затвор од најмање десет година, или дуготрајни затвор.

Оружана пљачка: У интензивној потрази за осумњиченима учествују Црна Гора и Република Српска

Подсјећамо, оружана пљачка у Никшићу догодила се 20.10.2021. године и том приликом тешко је рањен  радник обезбјеђења Љубиша Мрдак. Он је недуго након инцидента подлегао повредама а метак га је погодио у грдуни кош. 

Према ранијим сазнањима портала Дан, Мрдак се борио са пљачкашима и покушао да спријечи крађу новца који је био намијењен за пензије које додјељује пошта у Никшићу.

Наоружани нападачи кобног дана су пресрели возило које превози новац. У овом кривичном дјелу користили су бибер спреј и оружје. Након ове пљачке пронађено је запаљено возило за које се сумња да је коришћено у извршењу овог кривичног дјела.

Потрага за другим учесницима  интензивно траје...

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 16:07