Драган Бјелогрлић / - фото: Н1
06/01/2022 u 09:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бјелогрлић: Не занима ме да на изборима будем предсједнички кандидат

Бјелогрлић је навео да припада корпусу људи који тренутно нису у "рововима" ни власти, нити опозиције, оцјенио је да је тај корпус највећа пријетња, као и то да је препознат као њихов представник

Глумац и режисер Драган Бјелогрлић изјавио је да нема амбиције да буде кандидат дела опозиције на предсједничким изборима у априлу ове године и нагласио да га то не занима.

- Знам преко неких пријатеља да се моје име појављује у неким истраживањима јавног мњења, али ја с тиме немам никакве везе. Више пута сам јавно рекао да нећу и не желим да се бавим политиком и да ме то не интересује, па ме је чак и појављивање мог имена у истраживањима збуњивало - казао је Бјелогрлић у интервјуу за НИН.

Упитан о кампањи власти и медија блиских властима након што је у Нишу претукао редитеља Предрага Антонијевића, Бјелогрлић је одговорио да не зна зашто је она покренута, али је додао да је сигуран да не постоји само један одговор.

"У овој све израженијој друштвеној подели, ни у једном наступу нисам желио да доливам уље на ту ватру мржње, нити да одапињем отровне стријеле чак и када сам примао најгоре могуће увреде с различитих страна", рекао је он.

Истакао је да му је јасно да се данас напада свако ко износи критичко мишљење, али је упитао "откуд толика силина напада" на њега.

"Претпостављам да у мени лежи нека друштвена снага које ни сам нисам био свјестан. Као такав сигурно предстваљам потенцијалну опасност многим политичким чиниоцима, посебно онима из редова власти. И колико год сматрао нормалним изношење критичке мисли према друштву у коме живим, што је по мени и обавеза сваке јавне личности, неко то вјероватно доживљава као мој политички ангажман и можда се плаши да ћу се политички активирати", нагласио је.

Бјелогрлић је навео да припада корпусу људи који тренутно нису у "рововима" ни власти, нити опозиције, оцјенио је да је тај корпус највећа пријетња, као и то да је препознат као њихов представник.

"То тренутно представља много већу опасност јер би 'јуриш' који би услиједио из те Србије био кудикамо опаснији него 'јуриш' из већ ископаних ровова", истакао је он.

Говорећи о изјави једног политичког аналитичара да би у овом тренутку против власти гласало више од милион људи, док би за опозицију гласало тек 150.000, Бјелогрлић је рекао да то дјелује тачно, али и поражавајуће.

- И баш зато сам сигуран да се ова власт плаши да се не пробуди та 'трећа Србија' која тренутно никоме не припада јер су они већина. Власт је успела успешно да нас подели на две оштро супротстављене Србије, не остављајући простор за људе који негују слободну мисао по принципу 'нема независних у овом рату' - оцјенио је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 20:41