Program stipendiranja državnih službenika / - EUROPEAN FUND FOR THE BALKANS
29/01/2024 u 16:17 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

EFB: Prijave za program stipendiranja državnih službenika iz zemalja ZB otvorene do 29. februara

U pozivu Evropskog fonda za Balkan traži se šest najboljih kandidata iz nacionalnih parlamenata zemalja Zapadnog Balkana, koji žele da oblikuju regionalnu i evropsku saradnju koristeći svoje znanje i entuzijazam u primjeni najboljih praksi u procesu administrativne reforme

Evropski fond za Balkan (EFB) objavio je poziv za prijavu za četvrto izdanje programa stipendiranja državnih službenika iz zemalja Zapadnog Balkana i studijsku razmjenu sa austrijskim parlamentom.

U pozivu se traži šest najboljih kandidata iz nacionalnih parlamenata zemalja Zapadnog Balkana, koji žele da oblikuju regionalnu i evropsku saradnju koristeći svoje znanje i entuzijazam u primjeni najboljih praksi u procesu administrativne reforme.

- Stipendije koje finansira austrijski parlament namijenjene su državnim službenicima koji rade u upravama nacionalnih parlamenata u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Kosovu, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Srbiji. To je jedinstvena prilika za sticanje znanja o radu i praksi austrijskog parlamenta, kao i za razmjenu i učenje od administrativnog osoblja i stručnjaka o različitim aspektima njihovog rada, saopšteno je iz Evropskog fonda za Balkan.

Opis programa i smjernice za kandidate, kao i šabloni dokumenata za koje se traži da se pošalju zajedno sa motivacionim pismom i CV-om dostupni su na ovom linku.

Rok za podnošenje prijava je 29. februar 2024. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 03:06