/ фото: Н1
04/11/2021 u 22:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Јовановић: Амфилохије покушао да литијама сруши Вучића поред Ђукановића

Западу не одговара да се у Црној Гори деси нешто што ће изазвати колапс читавог региона, казао је Јовановић

Предсједник ЛДП-а Чедомир Јовановић је оцијенио да се "зна ко данас држи Црну Гору", те да је то "Запад којем не приличи да се у Црној Гори догоди нешто што ће изазвати колапс цијелог региона и направити хаос у бившој Југославији", пише Н1.

Он је навео да живимо у времену у којем, поред нестабилне политичке ситуације, "имамо ситуацију у којој на Балкану пред очима посрћу четири земље", прецизирајући да су то БиХ, Косово, Македонија и Црна Гора.

- Чини ми се да је кроз лоше политичке одлуке и тешке околности трасирао судбину Црне Горе и то се не може занемарити- истакао је лидер ЛДП-а.

Он је подсјетио и да је Црна Гора једина република у бившој Југославији у којој није било пуцњаве током оружаних сукоба.

Чедомир Јовановић је рекао да је Амфилохије покушао да "сруши" Александра Вучића у Србији организовањем литија у Црној Гори, поред Мила Ђукановића.

- Ово је готова ствар. Знате какав је био њихов однос. Није га поштедио. Амфилохије је псовао Вучића 2014, мене 2001, а Мила Ђукановића током парнице 2020. Тако га је упропастио. Политички контекст свега што се дешавало у Црној Гори је био васкрс Срба- рекао је Јовановић, подсјећајући на „чврст став“ о непризнавању Косова.

Јовановић сматра да ово није период у којем су односи двије земље најгори у историји, те наводи да је било периода у прошлости када су односи били много лошији, подсјећајући на период током НАТО бомбардовања 1999. године.

- Ми више нисмо исто друштво. Више нисмо исти људи. Та кичма коју су наши народи имали прије 15, 20 или 30 година била је уништена грешкама и турбулентним временима која смо имали. Зато је Србија, однос Србије према Црној Гори, а са друге стране и сама Црна Гора, у ситуацији у којој никада није била у историји. Међу нама нема сукоба, насиља, али смо толико измучени да и једни и други можемо више да патимо од нечега што је политичка прехлада него из периода када се пуцало из пушака- рекао је Јовановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 15:57