/ - PHOTO BY JANNIK KIEL ON UNSPLASH
06/12/2021 u 14:31 h
Jelena BulatovićJelena Bulatović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

У окружном затвору у Смедереву 14 запослених штрајкује глађу

О броjним злоупотребама и незаконитостима у пословању управника као одговорног лица установе постоjе докази коjима располажу надлежни органи

Краjем новембра, 14 запослених у Окружном затвору у Смедереву почело jе са штраjком глађу. Они су о томе у писменоj форми обавестили управника ОЗ Смедерево Горана Павловића, директора Управе Деjана Царевића, министарку правде Маjу Поповић и председника Синдиката правосуђа Србиjе Звонка Томашевића, саопштили су из Jединствене синдикалне организациjе запослених у УИКС, наводи Нова С.

Разлози овог поступка, како се наводи, леже у дуговременим проблемима коjи постоjе откако jе Горан Павловић на челу те установе, то jест последњих шест година, о чему су се запослени лично у више наврата обраћали претпостављенима у Београду чак молећи и за премештаjе у друге установе, али никада нико ниjе реаговао.

„Како jе ситуациjа временом кулминирала, запослени су се у маjу 2021. године обратили директору Управе Деjану Царевићу, министарки Поповић и премиjерки Ани Брнабић са молбом да се укључе у решавање њихових проблема“, наводи се. Они су указивали надлежнима у коjоj мјери jе ситуациjа у установи алармантна и да сваког тренутка може ескалирати у сукоб.

Како су рекли свакодневно су присутне пријетње суспензиjама и отакзима од стране управника као и претње, сукоби и увреде између самих запослених, jер jе управник директно утицао и поспјешивао стварање непремостивог jаза и неповјерења између запослених и jош даље од тога, створио jе супротстављене стране коjе су на ивици сукоба.

О броjним злоупотребама и незаконитостима у пословању управника као одговорног лица установе постоjе докази коjима располажу надлежни органи. Како су навели, они ће наставити да редовно обављаjу своjе радне обавезе, али ће одбиjати храну све док не добиjу прилику да своjе проблеме изнесу надлежном у Министарству правде.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:02