/ FOTO YOUTUBE
05/11/2022 u 00:00 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Papa Franjo: Blokovske podjele ugrožavaju čovječanstvo

I dalje se nalazimo na ivici delikatne provalije i ne želimo da padnemo, kazao je Papa

Papa Franjo upozorio je u Bahreinu da su "suprotstavljeni blokovi" i globalne podjele stavili čovječanstvo na "osjetljivu ivicu", što je prikriveno spominjanje rata u Ukrajini.

- Živimo u vremenu kada se čovječanstvo, povezano kao nikada prije, čini mnogo više podijeljenim nego ujedinjenim - rekao je on tokom govora vjerskim vođama u zaljevskom kraljevstvu, pernosi Avaz.

- I dalje se nalazimo na ivici delikatne provalije i ne želimo da padnemo - kazao je Papa, prenosi news.yahoo.com.

Franjo, koji je vjerski dijalog učinio stubom svog papstva, govorio je prvog cijelog dana svog putovanja u tu malu ostrvsku državu, gdje je stigao u četvrtak popodne.

Njegova posjeta dolazi s ukrajinskim ratom u njegovom devetom mjesecu i rastućim tenzijama na Korejskom poluostrvu. U svom govoru u petak, Franjo je upozorio da je "nekoliko moćnika uhvaćeno u odlučnu borbu za stranačke interese, oživljavajući zastarjelu retoriku, redizajnirajući sfere utjecaja i suprotstavljene blokove". Papa Franjo upozorio je u petak u Bahreinu da su "suprotstavljeni blokovi" i globalne podjele stavili čovječanstvo na "osjetljivu ivicu", što je prikriveno spominjanje rata u Ukrajini.

- Živimo u vremenu kada se čovječanstvo, povezano kao nikada prije, čini mnogo više podijeljenim nego ujedinjenim - rekao je on tokom govora vjerskim vođama u zaljevskom kraljevstvu.

Dodao je kako se i dalje ljudi nalaze na ivici delikatne provalije i ne želimo da padnemo.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:10