Мис универзум / - принтскрин
29/11/2021 u 08:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Израел ће, упркос омикрону, бити домаћин Мис универзума

Учеснице избора за Мис универзум моћи ће да уђу у земљу, али да ће највјероватније морати да раде ПЦР тест на сваких 48 сати и евентуално ће морати да им се уводе још неке мјере предострожности

Израел ће 12. децембра бити домаћин избора за Мис универзум у љетовалишту Елијат на Црвеном мору, упркос увођењу ограничења на путовања, како би се спријечило ширење новог соја корона вируса омикрон, рекао је израелски министар туризма Јоел Развозов.

Израел је у суботу објавио да ће забранити свим странцима да улазе у земљу, али је Развозов данас рекао новинарима да ће учеснице избора за Мис универзум моћи да уђу у земљу, али да ће највјероватније морати да раде ПЦР тест на сваких 48 сати и евентуално ће морати да им се уводе још неке мјере предострожности, пренио је Ројтерс.

- Ово је догађај који ће телевизијски бити преношен у 174 земље, врло важан догађај, који је потребан Елијату. Знаћемо како да се носимо са ситуацијом. Имаћемо догађаје попут оваквих, на које се држава већ обавезала и не можемо да отказујемо, а имамо и искуство кризног штаба - рекао је Развозов данас прије одлуке Владе.

У телевизијском обраћању након састанка Владе, премијер Израела Нафтали Бенет рекао је да држава мора да "стегне" границе како би омогућила да земља изнутра функционише.

Израел је за сад потврдио један случај инфекције омикроном.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 11:53