Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
10/07/2024 u 15:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Izraelski ministar odbrane: U Gazi ubijeno ili ranjeno 60 odsto boraca Hamasa

Izraelski Ministar odbrane Joav Galant izjavio je da je izraelska vojska "eliminisala ili ranila 60 odsto" boraca Hamasa posle devet mjeseci rata protiv palestinske islamističke organizacije u Pojasu Gaze.

Rat između Izraela i Hamasa ušao je u deseti mjesec u nedjelju i nastojanja posrednika da se uspostavi prekid vatre su pojačana.

Ministar Galant je u izraelskom parlamentu (Knesetu) ocijenio da su postignuti mnogobrojni uspjesi u tom ratu.

Vojska trenutno dejstvuje u nekoliko područja Pojasa Gaze, a u proteklim danima je značajno pojačala ofanzivu u Gaza Sitiju.

Početkom januara je međutim rečeno da je „okončano uništenje vojne strukture“ Hamasa, na sjeveru palestinske teritorije gdje se nalazi taj glavni grad, prije nego što su započele kopnene operacije u centralnom i južnom dijelu teritorije, podsjeća Frans pres.

- Eliminisali smo ili ranili 60 procenata terorista Hamasa, rekao je Galant, tvrdeći da su izraelske snage „uništile veliku većinu Hamasovih bataljona“, te da su se „vojnici borili devet mjeseci, posevećeno, požrtvovano i uspješno“.

Odgovarajući na pitanje koliki je to zapravo broj ubijenih i ranjenih boraca Hamasa ministar je odgovorio da vojska provjerava informaciju.

Ministar odbrane Izraela odobrio plan regrutacije ultraortodoksnih Jevreja

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. septembar 2024 08:12