Unspalsh ilustracija
29/08/2021 u 15:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Јапан повлачи вакцине Модерна због нечистоће

Јапанске власти у четвртак су повукле 1,63 милиона доза вакцине компаније Модерна послије извјештаја о присуству нечистоћа у три серије дистрибуиране вакцине

Власти јапанске области Окинаве данас су повукле из употребе вакцину америчке компаније Модерна послије открића нечистоћа у новој серији затворених бочица те вакцине, јављају агенције преносе медији.

Та одлука је донијета пошто су власти у Токију у суботу најавиле отварање истраге о смрти двојице мушкараца који су примили вакцину Модерна из серије која је недавно повучена из употребе због нечистоћа у затвореним бочицама.

Власти Окинаве на југу Јапана навеле су данас да повукле из употребе вакцину Модерна јер су уочене нечистоће у новим серијама доза вакцине које нису недавно повучене.

Јапанске власти у четвртак су повукле 1,63 милиона доза вакцине компаније Модерна послије извјештаја о присуству нечистоћа у три серије дистрибуиране вакцине.

Фармацеутска група Такеда, која увози и дистрибуира вакцину Модерна у Јапану, саопштила је да је примила "извјештаје из неколико центара за вакцинацију да су страна тијела пронађена у затвореним бочицама вакцине из специфичних серија".

Министарство здравља је са своје стране тада навело да ц́е сарадјивати са Такедом у дистрибуцији алтернативних доза вакцине, како би се избјегао прекид националног програма вакцинације становништва.

Око 44 одсто становништва Јапана је потпуно вакцинисано против корона вируса, али се у Јапану и даље шири делта сој.

Више од 15.800 људи умрло је од корона вируса од почетка епидемије у Јапану.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 01:55