Ramzan Kadirov / - FOTO: EPA
09/11/2022 u 19:53 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kadirov o povlačenju vojske iz Hersona: Sada je važno ne potonuti i ne podleći paranoji

Ministar Šojgu naložio je danas komandantu ruske vojske u Ukrajini, generalu Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na lijevu obalu Dnjepra u pravcu Hersona

Nakon što je donijeta odluka o povlačenju ruskih trupa iz Hersona, oglasili su se Jevgenij Prigožin, šef paravojne grupacije Vagner i lider Čečenije Ramzan Kadirov.

- Na ovaj način se ne pobjeđuje u ratovima. Sada je važno ne potonuti i ne podleći paranoji. Moramo izvuči zaključke i pobrinuti se da se greške ne ponavljaju - komentarisao je Prigožin, prenosi Index.hr.

Oglasio se i lider Čečena Ramzan Kadirov.

- Nakon što je procijenio pluseve i minuse, general Surovikin donio je tešku i dobru odluku. Od početka smo znali da će Herson biti teška bitka - rekao je Kadirov.

Podsjećamo, ministar odbrane Rusije Šojgu naložio je danas komandantu ruske vojske u Ukrajini, generalu Sergeju Surovikinu da započne povlačenje trupa sa desne na lijevu obalu Dnjepra u pravcu Hersona, prenijele su ranije RIA Novosti.

Šojgu je rekao da su život i zdravlje ruskog vojnog osoblja uvijek prioritet i da se mora uzeti u obzir i opasnost po civilno stanovništvo, prenosi Tanjug.

- Pobrinite se da svi civili koji žele mogu da odu. Nastavite povlačenje trupa i preduzmite sve mjere da se omogući bezbjedno prebacivanje ljudstva, naoružanja i opreme preko reke Dnjepar - poručio je Šojgu Surovikinu na komandnom mjestu ruske vojske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jun 2024 13:21