/ - PHOTO BY PIXO MIXO ON UNSPLASH
10/07/2022 u 14:35 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Le Mer: Postoji mogućnost da Rusija potpuno zaustavi isporuke gasa Evropi

On je najavio da vlada te zemlje radi na prioritizaciji kompanija koje bi trebalo da budu pod zaštitom u slučaju prekida dotoka gasa

Francuski ministar privrede i finansija Bruno Le Mer upozorio je da postoji velika šansa da će Moskva potpuno zaustaviti isporuke gasa Evropi, prenosi portal Politiko, prenosi N1.

-Moramo se pripremiti za potpuno isključenje ruskog gasa, jer je danas to najvjerovatnija opcija- rekao je Le Mer na ekonomskom skupu u mestu Eks an Provans.

On je najavio da vlada te zemlje radi na prioritizaciji kompanija koje bi trebalo da budu pod zaštitom u slučaju prekida dotoka gasa.

Pripremamo planove za rasterećenje, a to znači sagledavanje svih kompanija, oblasti koje zapošljavaju radnike, koje su to kompanije koje bi trebalo da smanje potrošnju gasa, a koje ne, objasnio je Le Mer.

On je naveo primjer velikog proizvođača građevinskog materijala, kao primjer kompanije kojoj ne bi trebalo uskraćivati gas, ni u slučaju nužde.

Francuska vlada je predložila niz mjera za slučaj prekida u snabdijevanju gasom, uključujući i davanje ovlašćenja da se oduzimaju gasne elektrane kao dio šireg zakonskog predloga o „kupovnoj moći“, o čemu će biti riječi naredne nedelje u parlamentu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:21