/ - FOTO: UNSPLASH - JANNE LEIMOLA GAZA, PALESTINA
22/11/2023 u 12:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Pojas Gaze: Počela evakuacija preostalih pacijenata iz bolnice Al-Šifa

Tokom vikenda Izrael i Svetska zdravstvena organizacija su koordinisali evakuaciju 31 prijevremeno rođene bebe iz Al-Šife na jug Gaze

Palestinski Crveni polumjesec saopštio je danas da je počela evakuacija preostalih pacijenata iz bolnice Al-Šifa u glavnom gradu Pojasa Gaze, javljaju agencije prenose mediji.

Spasilačka služba je navela da je 14 vozila hitne pomoći stiglo u bolnicu i da se evakuacija koordiniše s UN i organizacijom Ljekari bez granica, prenijele su agencije.

Izrael je apalevao na evakuaciju bolnice nedjeljama otkako je vojska preuzela kontrolu nad medicinskim centrom u kojem, kako tvrdi, Hamas ima komandni centar i koristi ga kao bazu za svoje vojne operacije. Hamas i osoblje bolnice su to porekli.

Portparol palestinskog ministrstva zdravlja Ašraf al-Kidra rekao je da je u bolnici nešto više od 250 pacijenata i još oko 400 raseljenih ljudi koji su se tu sklonili.

Tokom vikenda Izrael i Svetska zdravstvena organizacija  su koordinisali evakuaciju 31 prijevremeno rođene bebe iz Al-Šife na jug Gaze.

Potom je 28 beba prebačeno u Egipat, prenijeli su izraelski mediji.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 03:40