foto: instagram/izvor n1 / - FOTO: INSTAGRAM/IZVOR N1
10/09/2024 u 23:20 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Političarka koja je izrešetala sliku Marije i Isusa dala ostavku

Ne stišavaju se reakcije na potez švajcarske političarke Sanije Ameti koja je, vježbajući pucanje, izrešetala sliku Bogorodice sa Isusom.

Omladina desničarske Švajcarske narodne stranke podnijela je krivičnu prijavu protiv Ameti zbog kršenja slobode vjere i bogosluženja, objavila je ta stranka. Nikolas Rimoldi, osnivač Mass-Voll pokreta, pokrenutog kao protest protiv pandemijskih mjera, takođe je najavio da će podnijeti prijavu, prenosi N1.

Nakon što je švajcarski dnevnik Blick izvijestio o slikama koje je Ameti, inače porijeklom Albanka, objavila na Instagramu u nedelju, nije trebalo dugo da 32-godišnja političarka odgovori na kritike. Obrisala je slike i napisala da nije bila svjesna što je učinila te je zatražila oproštaj.

Ali, nije se završilo na tome. Usred kritika, Ameti je podnela ostavku na mjesto vođstva Zelenih liberala u Cirihu, prenosi Index.

Stranka takođe razmatra postupak isključenja, prema izvještaju švajcarske javne televizije SRF.

- Po mišljenju vođstva stranke, dalje članstvo Sanije Ameti u Zelenim liberalima naštetilo bi ugledu stranke. Kako bi se spriječila dalja šteta, stranka zahtijeva da se odmah pokrene postupak isključenja- saopštila je stranka.

Ameti je kao metu za pucački trening iskoristila katalog aukcijske kuće Koler, i to prikaz Marije s malim Isusom u naručju. Na Instagramu je Ameti, koja u slobodno vrijeme i inače voli da puca, objavila dvije fotografije sa pucanja na sliku Marije i Isusa.

Na fotografiji na kojoj je izbliza uslikana izrešetana slika, primjetno je dvadesetak rupa od metaka. Ameti je rekla da je slučajno imala umjetnički katalog kod sebe i da nije obraćala pažnju na vjerski sadržaj slike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 23:35