/ - FOTO YOUTUBE
09/03/2022 u 23:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Трампова драма: Усред лета над Мексичким заливом авиону отказао мотор

Авион је прешао отприлике 120 километара након полијетања са аеродрома у Њу Орлинсу, досегао је висину од око 8500 метара прије него што се окренуо.

Авион у којем се налазио бивши амерички предсједник Доналд Трумп имао је квар на мотору током лета изнад Мексичког залива, због чега је пилот морао присилно слетјети у Њу Орлинс недуго након полијетања из тог града.

Авион је био присиљен одмах се вратити на аеродром и непланирано слетјети у Луизијану нешто прије 23 сата у суботу, тврде извори упознати са ситуацијом за The Washington Post. Трамп је покушао авионом отићи у своје одмаралиште Мар-а-Лаго у Палм Бичу у савезној држави Флориди, након што је у Four Seasons хотелу у Њу Орлинсу разговарао са неким од највећих донатора републиканаца на једном приватном догађају.

Трампов портпарол одбио је коментарисати овај случај, преноси Аваз.

Авион је прешао отприлике 120 километара након полијетања са аеродрома у Њу Орлинсу, досегао је висину од око 8500 метара прије него што се окренуо. У њему су били агенти тајне службе, друго помоћно особље, бивши предсједник Трамп и његови савјетници. Извори наводе да је један од мотора авиона отказао те су због тога морали присилно слетјети. 

Мапа вечерњег лета приказала је да је авион био изнад водене површине када се окренуо и вратио у Њу Орлинс, према међународном аеродрому. Кад је слетио, контролор зрачног промета рекао је пилоту: "Возила ће вас пратити низ писту."

- Цијеним то - одговорио му је пилот.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 18:48