Volodimir Zelenski / - SHUTTERSTOCK
01/07/2024 u 14:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Zelenski: Ukrajina pojačava proizvodnju dronova i svega što je potrebno na ratištu

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski rekao je danas da Ukrajina povećava proizvodnju dronova, naoružanja, municije, opreme, mašina za razminiranje i svega što je potrebno na frontu.

- Ukrajina pojačava proizvodnju bespilotnih letjelica, određenih vrsta oružja, municije, opreme, mašina za deminiranje i mnogih drugih osnovnih artikala – svega što je potrebno na prvim linijama fronta da bi se spasli životi naših ljudi snagom tehnologije - napisao je Zelenski na Telegram kanalu, prenosi Ukrinform.

Prema njegovim riječima, ovaj rat pokazuje da je tehnologija na bojnom polju efikasna odbrana od agresije u savremenom svijetu.

Zelenski u Briselu potpisao tri bezbjednosna sporazuma

-Svakog mjeseca sve više kompanija i programera uvodi nova rešenja za efikasno suprotstavljanje neprijatelju. Zahvalan sam svima koji su doprineli ovoj ukrajinskoj snazi - rekao je Zelenski, prenosi Nova.rs.

Generalni direktor Ukroboronproma Herman Smetanin rekao je ranije da je Ukrajina uspjela da razvije i pokrene masovnu proizvodnju udarnih dronova velikog dometa.

Ovo dronovi pogađaju strateške ciljeve na udaljenosti većoj od 1.000 kilometara. Ukrajina je takođe uspješno pokrenula masovnu proizvodnju FPV dronova.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. jul 2024 14:25