Израел, напад / - Израел, напад
12/05/2021 u 16:05 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Министар одбране Израела: Не припремамо се за прекид ватре

Израелска Служба безбједности Шин Бет идентификовала је четворицу највиших команданата Хамаса који су погинули у заједничкој операцији са израелским одбрамбеним снагама раније данас

Израелски министар одбране Бени Ганц изјавио је данас да ће се војне операције у појасу Газе наставити онолико дуго колико је потребно, јавља Тањуг.

-Израел се не припрема за прекид ватре. Тренутно нема датума завршетка операције- истакао је он, јавља израелски лист "Тајмс оф Израел".

Током обилсака града Ашкелона, Ганц је рекао да Израел неће слушати морална предавања против своје дужности да заштити израелске грађане.

Истовремено, израелска Служба безбједности Шин Бет идентификовала је четворицу највиших команданата Хамаса који су погинули у заједничкој операцији са израелским одбрамбеним снагама раније данас.

Басем Иса, командант Хамасове градске бригаде у Гази, Џама Тала, шеф њене сајбер команде и одговоран за побољшање тачности ракета групе, Џамал Забеда, шеф истраживања и специјалних пројеката у одељењу за производњу муниције и Хазем Хатиб, Хамасов главни инжењер у одељењу за муницију, сви су погинули у нападима, навео је Шин Бет.

Према подацима безбедносне службе, Сами Радван, вођа Хамасовог одсека техничке обавјештајне службе и Валид Смали задужен за индустријску опрему одељења за производњу оружја, такође, су убијени у ранијим нападима на локације Хамаса.

Шин Бет је навео да је, поред тога, убијено још 10 оперативаца из Хамасовог одсека за производњу, истраживање и развој оружја.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 14:10