/ foto youtube
23/08/2021 u 18:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Талибани: Одлазак комерцијалним летовима и након 31. августа

Шахин је апеловао на Авганистанце да остану и обнове земљу, али је поручио да талибани неће стајати на путу онима који желе да оду

Људи могу да напусте Авганистан комерцијалним летовима и након 31. августа, када истиче рок за одлазак страних војника из земље, саопштио је данас портпарол талибана Сухејл Шахин.

Шахин је апеловао на Авганистанце да остану и обнове земљу, али је поручио да талибани неће стајати на путу онима који желе да оду, ако посједују одговарајућу документацију.

- Не стварамо им препреке на путу ако имају пасош - могу отићи комерцијалним летовима у било ком тренутку. Желимо да остану у земљи, али ако намјеравају да оду, могу, ако имају одговарајућа документа- навео је он за Би-Би-Си.

Он је поновио да ће бити посљедица ако стране снаге остану послије 31. августа, али није објаснио шта то тачно значи, већ само рекао да ће одлуку донијети руководство талибана.

Раније је британски министар одбране Џејмс Хипи најавио да ће премијер те земље Борис Џонсон позвати ове недјеље америчког предсједника Џоа Бајдена да продужи рок за евакуацију из Авганистана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 12:09