Растко Шејић / -фото: марко ристић
09/08/2024 u 13:21 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

"Kada plivaš" u Kotoru i Budvi

Knjiga - poema "Kada plivaš" reditelja i novinara Rastka Šejića, koјa јe obјavljena prošlog ljeta, biće predstavljena u Kotoru u petak 9. avgusta u 22 sata u porti Crkve Svetog Nikole, a u Budvi u utorak 13. avgusta u 21 čas na trgu ispred Spomen-kuće "Stefana Mitrova Ljubiše"
image

Насловница књиге

-МАТИЦА БОКЕ
Јedan od organizator predstavljanja u Kotoru јe Srpsko pjevačko društvo "Jedinstvo 1839". O poemi će pored autora govoriti Dragan Đurčić, počasni član i dugogodišnji sekretar SPD "Jedinstvo", Isidora Lazarević Milivojević, profesor francuskog jezika i književnosti, i Ljiljana Čolan, profesor srpskog jezika i književnosti. Odlomke će čitati Elena Simović, učenica trećeg razreda Gimnazije Kotor, a muzičku pratnju kreiraće Nikola Vukšić, član hora SPD "Jedinstvo".

image

Визуал за догађај

-МАТИЦА БОКЕ

U Budvi, organizator promociјe јe JU Muzeji i galerije Budve. O poemi će pored Šejića i ilustratora knjige akademskog slikara Zorana Mujbegovića, govoriti Božena Jelušić, književnica, političarka i profesorka, Ranko Pavićević, novinar, kritičar i publicista, Radmila Knežević, glumica i pјesnikinja. Promociju će pratiti video klipovi odlomaka poeme.

image

Визуал за догађај

-МАТИЦА БОКЕ

Rastko Šejić istaknuti јe dokumentarni reditelj, novinar i umjetnik različitih talenata, s dugogodišnjim angažmanom u društvenim i umjetničkim sferama. On prenosi svoju duboku povezanost s Bokom kroz metaforičnu poemu "Kada plivaš", koju su izdali IK Prometej Novi Sad, Matica Boke i Udruženje "Šta hoćeš". Nakon uspješnih promocija održanih u desetak gradova regiona poema će biti predstavljena u dva stara bokeljska grada - Kotoru i Budvi. Po mišljenju kritike Šejićeva Boka Kotorska u ovoj poemi najsličnija je mitskoj Sumatri Crnjanskog.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. septembar 2024 19:15