VIZUAL ZA MANIFESTACIJU / -NARODNA BIBLIOTEKA BUDVA
02/10/2024 u 07:37 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Moje pravo je moja obaveza

Narodna biblioteka Budva i ove godine prigodnim programom obilježiće Dječiju nedjelju kojoј јe posvećena prva sedmica oktobra. Budvanska biblioteka priređuјe večeras (1.10) u 18 časova program u kome će učestvovati djeca tri osnovne škole sa područja opštine Budve, kao i nastupom ŠOMO Budva, u holu Akademije znanja

Ove godine tema za literarne radove je "Moje pravo je moja obaveza", a učenici će kroz radove iznijeti svoje stavove o uvažavanju njihovih prava kao i stavove o poštovanju i odgovornosti prema obavezama. Cilj je da se kroz razmišljanja djece o odnosu njihovih prava koja su propisana Konvencijom UN i obaveza, sa druge strane, promovišu prava djeteta, ali i utiče na poboljšanje društvene brige za djecu i jačanje odgovornosti svih subjekata zaštite.

U muzičkom dijelu programa nastupiće učenici Škole za osnovno muzičko obrazovaee iz Budve: Bulgin Semen, klavir; Nina Stojiljković, klavir; Petar Marojević, klavir.

Obilježavanje Međunarodne nedjelje djeteta predstavlja način da se ukaže javnosti na potrebu i obavezu poštovanja djeteta i na zaštitu dječijih prava garantovanih Konvencijom o pravima djeteta koju je 1989. godine usvojila Skupština UN-a. Dječija nedjelja ima cilj da promoviše prava djeteta, kao i da upozna širu javnost sa potrebama djece, sa njihovim psihosocijalnim odrastanjem pod jednakim uslovima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
02. oktobar 2024 07:38