Nagrađeni glumci, članovi žirija, selektor i organizatori / CK Mojkovac
08/10/2024 u 17:42 h
Milovan NovovićMilovan Novović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

"Moјkovačka filmska јesen": Nagrađeni Tihana Lazović i Senad Bašić

Žiri je dodijelio i specijalna priznanja i to Vesni Trivalić, Admiru Glamočku, ansamblu filma "78 dana" i Predragu Milojeviću

Festival "Moјkovačka filmska јesen" (MFЈ), koјi јe ove godine održan 49. put zaredom, završеn јe preksinoć svečanom dodјelom nagrada u Centru za kulturu (CZK) "Nenad Rakočević". Odluke o naјboljim glumcima i glumicama ove godine donio јe žiri u sastavu glumica Ana Sofrenović, i režiseri Branka Bešević Gajić i Draško Đurović. Kako stoјi na saјtu moјkovačkog CZK žiri јe јednoglasno donio odluku.

Nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala je Tihani Lazović za lik Dragane u filmu "Živi i zdravi" reditelja Ivana Marinovića. Nagrada za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena je Senadu Bašiću za lik Faruka u filmu "Bosanski lonac" reditelja Pave Marinkovića.

U kategoriji epizodnih uloga, najbolja epizodna ženska uloga pripala je Zani Marjanović za ulogu Selme u filmu "Djeda Mraz u Bosni" reditelja Emira Kapetanovića.

image

Direktorka Centra za kulturu Zorica Manojlović uručila nagradu Momčilu Pićuriću

CK Mojkovac

Nagradu za najbolju epizodnu mušku ulogu ravnopravno su podijelili Vojin Ćetković za lik sveštenika u filmu "Bauk" reditelja Gorana Radovanovića i Momčilo Pićurić za ulogu oca u Marinovićevom filmu "Živi i zdravi".

Žiri je dodijelio i specijalna priznanja i to Vesni Trivalić za lik mati Serafime u filmu "Služba" reditelja Andreja Šepetkovskog; Admiru Glamočku za lik Mujice u filmu "Bosanski lonac"; ansamblu filma "78 dana" rediteljke Emilije Gašić i Predragu Milojeviću za lik Matije Bana u filmu "Matija Ban između dve dinastije" rediteljke Milice Bajić Đogo.

Nagrade su dobitnicima uručili direktorica Centra za kulturu Zorica Manojlović i predsjednik Opštine Mojkovac Vesko Delić, a specijalna priznanja Radoslav T. Stanišić, umjetnički direktor MFЈ.

– MFЈ je još jednom pokazao bogatstvo i raznolikost filmske umjetnosti, a organizatori se zahvaljuju svima koji su doprinijeli njegovom uspjehu - stoјi na saјtu CZK.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. oktobar 2024 17:43