Николаидис, Штикс, Медиговић и Глигоровић / -ФОТО: СРЂАН БОЉЕВИЋ
03/03/2022 u 21:35 h
Živana JanjuševićŽivana Janjušević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

"Заједничка читаоница" вечерас у Куслевовој кући

Ми на овај начин промовишемо књижевно стваралаштво, бавимо се културно-друштвеним темама, отварамо поља дијалога и дискусија - рекла је Медиговић

Секретаријат за културу и спорт Подгорице организатор је дводневног мултимедијалног програма "Заједничка читаоница" који је почео вечерас у Куслевовој кући, а који носи име по истоименом зборнику. Програм се састоји из два сегемента - "Заjедничка читаоница" и изложбе "Маргиналиjе заjедничког", коју је курирала Нела Глигоровић.

На почетку програма, приликом представљања књиге "Заједничка читаоница" обратила се Ана Медиговић, секретарка подгоричког Секретаријата за културу и спорт, који је и саиздавач публикације заједно са београдским "Крокодилом". Медиговић је истакла да су свјесни важности културне сарадње и размјене.

– Ми на овај начин промовишемо књижевно стваралаштво, бавимо се културно-друштвеним темама, отварамо поља дијалога и дискусија - рекла је Медиговић.

Потом се обратио и Игор Штикс, уредник издања, који је истакао да је основна тема што је данас заједничко нама, на некада заједничком југословенском простору, који је сада подијељен. Говорили су и Андреј Николаидис, један од аутора заступљених у зборнику, и Глигоровић.

Сјутра (петак, 04.03) програмски сегмент "Заједничка читаоница" наставља се у Куслевовој кући са три панел дискусиjе. Прва почиње у 17 часова - "Стање ствари: извjештаj о славенском Jугу 2022"; затим у 18.30 часова "Open literature: без превода, преко граница"; и у 20 часова "Будућност jе иза нас. Jугословенство у пракси савремених умjетника/ца".

Ж.Ј.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 19:01