Ратимир Мартиновић прошлог љета на КоторАрту
04/05/2021 u 21:37 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Акција креативног тима КоторАрта: Нормално и од мене зависи

Пијаниста и професор на Музичкој академији у Новом Саду Ратимир Мартиновић, заједно са тимом КоторАрта, чији је директор, покренуо је у оквиру Дон Бранкових дана музике виртуелну акцију „Нормално и од мене зависи!“ са циљем да се подигне свијест поштовалаца умјетности о личној одговорности у вези тока пандемије изазване корона вирусом.

Ратимир Мартиновић је у обраћању путем друштвених мрежа истакао да се вакцинисао и ревакцинисао и тиме купио, не само мало здравља већ и мало слободе да живи једним дијелом ону нормалност којој се надамо. У овом програму су са кратким видео-клиповима који су објављени на друштвеним мрежама Фестивала.КоторАрт, до сада учествовали глумица Дубравка Дракић, сликар Милутин Обрадовић, глумац Зијах Соколовић, гитариста Данијел Церовић, пијаниста Андрија Јововић и други истакнити појединци и појединке из јавнопг и културног живота Црне Горе и окружења, који су својим примјером подржали вакцинацију као начин одбране од пандемије. Акција „Нормално и од мене зависи!” ће трајати неколико недјеља, а планирано је да се у њу укључе личности из области умјетности, медија и спорта али и поштоваоци умјетности, истакнути грађани Котора као и чланови фестивалског тима.

– У име здравља и нове нормалности Фестивал позива све заинтересоване да се укључе у ову акцију и да је подјеле са онима за које сматрају да је важно да чују њене поруке, поручио је Мартиновић.

”Желимо да вјерујемо да ће нова правила понашања која нас чекају након пандемије укључивати све аспекте живота који нам свима толико недостају

Он је подсјетио да од савјесне и освијешћене публике и исто таквих умјетника и организационог тима зависи да ли ће се и програми КорторАрта одржати током љета у Котору.

– Током протеклих годину дана суочени смо са ужасним бројевима који говоре о зараженима и преминулима, а када се људи претворе у бројеве, из историјског искуства знамо да нам се не пише добро. Нормалност која је стопирана марта 2020. подразумјевала је и здравље и животе, умјетност, путовања, социјализацију, дружења, ресторане као и право на привређивање и нормалну економију. Све је то стопирано, заустављено и стављено на чекање. Зато желимо да са људима пуних имена и презимена скренемо пажњу да то чекање зависи и од нас појединачно и иако ће нова нормалност морати узети у обзир и последице изазване пандемијом, желимо да вјерујемо да ће та нова правила понашања која нас чекају након пандемије укључивати све те аспекте живота који нам свима толико недостају, казао је у свом видео обраћању Ратимир Мартиновић.

М.Д.ПОПОВИЋ

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:19