/ Фото: Илустрација
21/05/2021 u 15:32 h
Aleksandra BoškovićAleksandra Bošković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Банане и цитрусе не би требало да једете на празан желудац

Покушајте да избјегавате ове намирнице

Често вам је нелагодно због звукова које ваша цријева производе?

Да ли сте се икад запитали због чега понекад доручак добро "легне", а због чега некад ваша пробава ради сто на сат?

Уколико понекад или често, имате проблема са желуцем и пробавом, покушајте да избјегавате ове намирнице на празан желудац.

Сирово поврће

Сирово поврће је здраво и богато витаминима и минералима. Ипак, не препоручује се за доручак јер сирово поврће је прави изазов за вашу пробаву, посебно кад га конзумирате на празан желудац.

Јогурт

Ако имате осјетљив желудац, доручак који укључује јогурт, могао би тешко да вам "падне". Наиме, јогурт садржи здраве млијечне бактерије које, нажалост, не стижу до цријева јер их празан желудац убије својом киселином. Шта помаже? Довољно је конзумирати покоји орашасти плод, комад авокада или кашику пахуљица, чисто како вам желудац не би био празан.

Банана

Банана на празан желудац нагло подиже ниво шећера у крви, али исто тако тај ниво веома брзо пада. Последица тога могу да буду нагли напади глади током дана.

Цитруси

Чаша свјеже цијеђеног сока од наранџе? Звучи здраво, али на празан желудац може да изазове жгаравицу. Једини изузетак је вода помијешана с лимуном јер је лимунов сок подоста разријеђен.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 18:25