/ - FOTO ILUSTRACIJA YOUTUBE
26/01/2022 u 22:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Лепа Брена о здравстевним проблемима: Лежала сам непокретна

Одавно сам научила да проблеме треба рјешавати хладне главе. Нисам паничар, казала је Брена

Музичка звијезда, Лепа Брена иако изгледа фантастично и у завидној је физичкој форми, већ дуже вријеме се бори са тромбозом и од тада води рачуна о себи, здраво се храни и редовно тренира, пише АВАЗ.

- Одавно сам научила да проблеме треба рјешавати хладне главе. Нисам паничар. Када сам се са тромбозом сусрела први пут, све сам проучила и била сам редован пацијент. Навикла сам тако да живим, знам шта не смијем да пијем и једем, као и како мој живот треба да се одвија по здравственим правилима- открила је Брена у једном интервјуу.

Додала је да је научила да живи по правилима и да буде сретна.

- Вакцинисала сам се јер је то апсолутна категорија заштите и без ње нема путовања нити комуникације. Свијет живи и функционише по правилима и ми морамо да се уклопимо у њих- рекла је за “Story” недавно Брена.

Иначе, са тешком дијагнозом суочила се прије десет година када је оперисана на ВМА. Да нешто није у реду са здрављем, пјевачица је примијетила на концерту када јој је рука одједном постала љубичасто – плава.

- Није ми пало на памет да би требало да прекинем концерт, пребацила сам микрофон у лијеву руку, а десну подигла горе и она је добила нормалну боју. Чим сам се вратила у Београд отишла сам на ВМА на преглед крвних судова гдје су ми констатовали тотално зачепљење вене суклавије и потпазушне вене десне руке- рекла је тада пјевачица и додала:

- Била сам на терапији, лежала сам фактички непокретна 12 дана, са руком која је стајала у једном положају, ту су ме хранили, појили, то ми је било првих 12 дана некаквог одмора гдје су, захваљујући заиста великом тиму стручњака на ВМА, успјели да ми санирају и да ми се отвори 70 посто суклавије и 100 посто потпазушне вене. Био је то први мој сусрет са тромбофилијом. Била сам у шоку- додала је она.

Од тада је успорила темпо и промијенила начин исхране. Једе искључиво рибу, барено месо, али без прасетине и јагњетине, воће, поврће и све то без хљеба. Једино што себи није ускратила су чаша или двије вина, уз то редовно вјежба.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 23:54