/ -SHUTTERSTOCK
30/08/2024 u 18:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Demure šminka: Makeup trend savršen za svakodnevno nošenje

Postoji prostor za tumačenje kako izgleda skromna šminka, ali opšti konsenzus je da je skromna, minimalistička i profesionalna.

"Ukupna estetika ‘veoma skromnog‘ trenda šminke je potcenjeni glam sa suptilnim, prirodnim bojama i mekom, dobro izmešanom aplikacijom," kaže poznati šminker Brajan Kantor. "Kada koristite ovaj veoma skroman pristup šminki, koristite samo boje koje bi se prirodno pojavile na vašem licu. Klonite se boja koje su svijetle ili dramatične."

Biti "veoma pažljiv, veoma skroman" nije samo način na koji izgledate, već je i filozofsko stanje uma. To je povećan nivo samosvijesti i želja da se pokažete na respektabilan način u zavisnosti od toga gdje idete. Ideja je da sačuvate divlju šminku i odjeću za pravo vrijeme i da se pojavite u svom skromnom stanju kada skočite u profesionalno okruženje.

Šta je sve potrebno da bi se kreirala demure šminka

Prirodna osnova: Počnite sa dobrom bazom. Što kvalitetnije – to bolje. Neutralna paleta sjenki za oči:"Neutralna mat sjenke su obavezne za ovaj makeup. Koristite ih da poboljšate oblik očiju, a ne da kreirate smjele dizajne", kaže Kantor.

Ružičaste usne: Za savršeno skromne usne, Kantor kaže da prevučete prstom po odgovarajućim ruževima za usne u nijansi koja najbolje odgovara vašem tonu kože.

Mekano rumenilo: Zaokružite svoju minimalističku šminku "mekim prirodnim rumenilom na jagodicama", savjetuje Kantor.

Maskara: Nekoliko poteza maskare je sve što vam treba. I, ako već niste, isprobajte baron maskaru. Savršeno se uklapa u demure makeup.

Ajlajner: Ako ga koristite, neka to bude minimalistički, umjereno. A umjesto ajlajnera, možete koristiti i kvalitetnu, vodootpornu olovku za oči.

Bronzer: "Suptilni, dobro umiješani mat bronzer je neophodan za dodavanje neke dimenzije skromnom izgledu šminke", kaže Cantor. "Ako volite bronzer u prahu, Pat McGrath‘s Skin. Divine Bronzer (Sephora) je dugotrajan, mikro-baršunasti puder koji zamagljuje i usavršava vaš ten pomoću pudera mekog fokusa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 10:15