/ Фото –Жељко Шапурић
05/10/2021 u 16:05 h
Biljana BrašnjoBiljana Brašnjo
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

НВО „Никшићи“ отворила изложбу сувенира

Граду неопходна сувенирница

Пројекат „Економско оснаживање жена са сеоског подручја кроз израду сувенира-новог туристичког производа”, НВО “Никшићи” званично је окончала изложбом сувенира у својим просторијама. Торбе, накит, украси, те одјевни предмети и козметика само су дио производа које израђује 20 жена са подручја никшићке општине, а које су учествовале у поменутом пројекту. Директор НВО Драгољуб Чворовић  је казао да је изложба привременог карактера, али да им слиједе активности како би Никшић напокон добио сувенирницу.

image
Фото –Жељко Шапурић

-Срамота је да град са близу 80.000 становника, оваквом културном баштином и туристичком понудом нема ни једну сувенирницу. Стога ћемо након изложбе заједнички упутити допис предсједнику Општине Никшић Марку Ковачевићу да нас прими на разговор како би покушали да пронађемо рјешење, рекао је Чворовић.

Израдом сувенира и разних других употребних предмета у Никшиу се годинама бави на десетине вриједних жена. Многе од њих на тај начин зарађују за живот, а неке попуњавају кућни буџет.

image
Фото –Жељко Шапурић

-Надамо се да ће нам остварити сан да им које се бавимо рукотворинама напокон имамо мјесто гдје их можемо и пласирати и на тај начин остварити неку добит. Није начин онлајн продаја, људи желе да виде шта ми то радимо. Сувенирница је пријеко потребна Никшићу и не знам како локална Туристичка организација до сада такво нешто није могла да оствари, категорична је Јелена Глушица Николић која се већ годинама бави израдом козметике од љекобиља.

Пројекат НВО “Никшићи” подржаала је Општина са 4.264 еура кроз конкурс за суфинансирање пројеката цивилног сектора.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:14