/ Фото: Илустрација
11/08/2021 u 19:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Једите урме: Уништавају све штетне бактерије и боље ћете спавати

Оне су једне од најздравијих намирница на свијету, а изузетно су добра храна за срце

Урме спадају у једне од најздравијих намирница на свијету.

Садрже готово 70 биоактивних минерала који подржавају здравље надбубрежних жлијезда како би лакше обављале своје функције.

Изузетно су здрава храна за срце захваљујући рекордно високим и непознатим количинама аминокиселина.

Аминокиселине у урмама, као што је леуцин, подижу количину калијума на највећи ниво, што је важно за одржавање и јачање мишића и живаца.

То такође спречава ширење млијечне киселине телом у тренуцима стреса.

Изузетно су добра храна за пробавни систем. Kао једна од намирница са најснажнијим антипаразитским дјеловањем, урме на себе вежу, уништавају и из тијела путем пробавног тракта елиминишу паразите, квасце, плесан и друге гљивице, као и тешке метале, штетне бактерије, вирусе и друге отровне патогене.

То их својство чини најдјелотворнијим средством против набујале кандиде - упркос широко познатој, неистинитој информацији да хране кандиду због велике количине шећера.

Такође су идеалне за спортисте и остале активне особе јер садрже доста калијума и воћног шећера, савршених материја за мозак и мишиће који користе глукозу као гориво током вјежбања.

Да бисте искусили максималан ефекат урми, савјетује се да у једном дану поједете од четири до шест урми, а ако желите бољи сан, два сата прије одласка на спавање поједите једну урму.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 03:28