/ -
26/10/2024 u 14:07 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Akcija Glavnog grada: Čiste Goricu

Mi ćemo napraviti plan pošumljavanja na onim mjestima gdje to ne može prirodno da se obnovi, saopštio je Luka Đukanović, menadžer Glavnog grada

Počela je akcija čišćenja Gorice. Sa podgoričkog izletišta građani, ekipe gradskih preduzeća, rendžeri uklanjaju opožarena stabla i biljni otpad. Menadžer Glavnog grada Luka Đukanović kaže da bi uklanjanjem otpada omogućili da se Gorica rehabilituje.

–U proteklih nekoliko godina imali smo požare koji su obuhvatili dio Gorice i koji su je narušili. Mi ćemo napraviti plan pošumljavanja na onim mjestima gdje to ne može prirodno da se obnovi. S obzirom na to da imamo velike količine biljnog otpada danas smo predvidjeli njegovo uklanjanje – rekao je Đukanović.

Đukanović je naveo da Glavni grad grad radi na jačanju protivpožarne infrastrukture.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Zdravko Blečić kaže da je akcija usmjerena na požarišta koje je uništio požar u prethodnom periodu, na potezu od Atinske ulice do kapije izletišta ka Zagoriču.  

– Građani će biti u prilici da uklone veliki broj stabala koje su vatrogasci i ostale službe iskidali pa ih je moguće prenijeti i ukloniti. Biće angažovani kamioni Deponije koji će sve to uklanjati. Nama je sa aspekta preventive mnogo značajno da se ukloni što više opožarenih stabala kako bi u eventualnih novih požara mogli lakše da djelujemo. Gorica je zahtjevna za održavanje, u većem dijelu je gusta i tu se mora raditi razređivanje – rekao je Blečić.    

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
GORICAČIŠĆENJE
26. oktobar 2024 14:08