Bogdan Božović / - SNP
25/07/2024 u 11:51 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Božović: Pdgorici je potrebna efikasna i odgovorna vlast

Poslanik SNP i predsjednik Odbora SNP Glavnog grada Bogdan Božović, kazao je dasu izbori u Podgorici, "izazvani neodgovornim ponašanjem “odbjeglih” odbornika, prilika da konačno pružimo građanima mogućnost da izaberu prave ljude, koji će im pokazati meritokratiju na djelu".

- I “Mlade nade” Pokreta za Podgoricu pokazale su nam da stara praksa DPS-a još živi. Njihova odluka da sruše vlast na lokalnom nivou dovela je do destabilizacije političke situacije u Podgorici, čime su nanesene ozbiljne štete kako građanima, tako i lokalnim institucijama, što predstavlja eklatantan primjer političkog avanturizma i neodgovornosti. Pokazalo se da je, nažalost, nezajažljivost dobra podloga za manipulaciju, lična netrpeljivost jača od obećanja, a pozicije bitnije od projekata i poboljšanja kvaliteta života u Podgorici. Opet je Glavni grad pretvoren u teren za politički obračun na državnom nivou i logičan slijed događaja kojem su prethodili kontinuirani i udruženi napadi predsjednika Crne Gore i opozicije u državnom parlamentu na aktivnosti parlamentarne većine i Vlade koja je najavila povećanje plata i penzija i čitav niz mjera, koje vode ka poboljšanju životnog standarda građana- naveo je on.

Pokazalo se da je DPS,kako kaže,  nažalost, uspio u svom naumu rušenja vlasti preko odbornika Pokreta za Podgoricu, koji su interes Podgoričana stavili u zapećak.

- Ono što svim političkim subjektima i nosiocima najvećih funkcija u državi mora biti jasno jeste da građani Podgorice neće dozvoliti da Glavni grad, koji je epicenter svih političko-društvenih dešavanja, bude političko oruđe u bilo čijim rukama. Podgorici je potrebna efikasna i odgovorna vlast, i zato sam uvjeren da će građani prepoznati prave vrijednosti i na predstojećim lokalnim izborima izabrati lidere, koji će obezbijediti stabilnost i kontinuiran razvoj grada- zaključio je on.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
04. septembar 2024 03:35