/ -
22/02/2022 u 15:23 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Центар за пружање услуга из области социјалне и дјечје заштите планира додатне услуге: Са 13.000 еура опремиће сензорну собу

Конкурисали су код Амбасаде Јапана за прибављање средстава, али уколико не добију позитивно мишљење, сами ће је опремити, каже Дејан Башановић, директор установе.

Центар за пружање услуга из области социjалне и дjечjе заштите у Голубовцима још нема опремљену сензорну собу коју углавном користе дјеца са аутизмом. Конкурисали су код Амбасаде Јапана за прибављање средстава, али уколико не добију позитивно мишљење, сами ће је опремити. Програмом рада установе за ову годину обезбиједили су 13.000 еура за те намјене.

– Чекамо резултате пројекта и уколико не буду позитивни по нас ићи ћемо у процедуру набавке опреме. То нам је приоритет. Уколико би од Амбасаде Јапана добили средства новац који смо планирали за те намјене усмјерили би за набавку неке друге опреме. То би почели већ у првој половини године. Простор гдје је планирана сензорна соба је велики, али није опремљен. Требају нам струњаче којима се облажу зидови да се дјеца не би повриједила, а онда ћемо видјети који модел ћемо узети да се соба опреми.Са људима који их набављају видјећемо да ли се нешто мијењало и да ли је нешто ново изашло. На основу тога би направили спецификацију опреме. Ту дође пуно ствари, неке су скупље, неке јефтиније, али за 13.000 еура би могли да је опремимо – каже Дејан Башановић, директор установе.

Он истиче да би ова соба много значила дјеци иако се она броји као додатне услуге Центра.

– Она је намијењена за дјецу са аутизмом, али и за сву осталу. Аутизам је код сваког дјетета различит, али све што набавимо могу да користе – казао је Башановић.

У Центру почео је са радом логопед који са дјецом ради уторком.

– Велико је интересовање, сада има шесторо дјеце са којима ради. Дјеца која нијесу корисници наше установе не могу долазити на третмане код логопеда. То могу само дјеца која имају рјешење од Центра за социјални рад – каже Башановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
30. april 2024 12:37