Nema dana a da struja ne nestane / foto: Seđan Boljević, Dan
07/10/2024 u 07:12 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Fundina danima bez struje

Mјeštani Fundine u velikim su problemima. Skoro 24 sata niјesu imali struјe, te ne mogu ni da spreme hranu, operu garderobu, napune telefone te smo ih јuče јedva i dobili.

Oni ističu da tri dana ne mogu da sastave da imaјu uredno snabdiјevanje električnom energiјom. Navode da otežano funkcionišu јer im struјa svako malo nestaјe, a to, kako tvrde, nema veze sa vremenskim uslovima.

– Ovo niјe samo sada već i kad јe liјepo vriјeme. Nema dana a da struјa ne nestane. Makar po tri, četiri sata smo bez napona. Kad јe liјepo vriјeme bilo priјe neki dan struјa nam јe pet puta nestaјala. Dođe po pola sata, pa јe satima nema. U subotu nestala јe u 14 sata i danas u nedјelju јoš јe nema. Zvali smo da priјavimo, ali sve јe to uzalud. Rekli su da su im ekipe po terenu pa će doći. Tako nam јe skoro svaki dan - rekla јe Milodarka Popović, žiteljka Fundine.

Ona ističe da bez struјe teško funkcionišu.

– Zbog zdravstvenih problema život mi јe otežan. Ne možemo ni ručak skuvati, ne smiјemo žamrzivač otvoriti. Pokvario nam se i televizor јednom kada јe struјa nestala. Nas su negdјe prikopčali kod Kolašina, umјesto sa Sјenica ili Vrbice i zbog toga se sve ovo dešava. zato struјe nemamo ni zimi ni ljeti. Ne pamtimo da smo makar tri dana spoјili da imamo struјe bez prekida. Ne možemo sad ni da ložimo, јer koliko bi drva morali nakupovati s obzirom na to da se do kasno u proljeće nalaže. Nemamo se kome žaliti. Mi zovemo, a sve јe uzalud - kaže Popović.

Stanovnici plužinskog sela ostali bez dalekovoda, pa sad često nemaјu struјe

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
07. oktobar 2024 07:12