Са састанка / - Са састанка
12/06/2021 u 15:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни град уручио донацију за потребе обољелих од дијабетеса

Ланцете и тракице могу се бесплатно преузети преко НВО удружења "Дијабетес Подгорица", све информације могу се добити позивом на број 020/ 665 078 или путем е-маил адресе инфо@дијабетес.ме

Градоначелник Подгорице Иван Вуковић недавно је најавио да је Главни град обезбиједио средства за набавку тракица и ланцета које су од великог значаја за особе обољеле од дијабетеса, а који се тренутно суочавају са недостатком ове медицинске опреме која им је неопходна за праћење стања њиховог обољења.

С тим у вези, замјеница градоначелника Слађана Вујачић уручила је ову значајну донацију представницима НВО "Дијабетес Подгорица" који ће вршити даљу дистрибуцију ка корисницима.

- Ријеч је о донацији од 50.000 тракица за мјерење вриједности гликемије и око 65.000 ланцета. Пар дана раније смо информисани да се наши најмлађи суграђани суочавају са недостатком онога што им је потребно за свакодневно праћење вриједности гликемије и уопште стања њиховог обољења, тако да смо се као одговорна локална самоуправа потрудили, да без обзира што ово није наша надлежност, ипак дамо допринос и својим ангажманом још једном помогнемо јавним здравственим установама, свим пацијентима и грађанима којима је помоћ потребна - нагласила је Вујачић.

Она је у име градске управе и свих грађана захвалила колегиници Сањи Војиновић и њеној породици који су лично дали допринос и донирали одређену количину тракица за мјерење гликемије.

Ланцете и тракице могу се бесплатно преузети преко НВО удружења "Дијабетес Подгорица", а све информације заинтересовани могу добити позивом на број 020/ 665 078 или путем е-маил адресе инфо@дијабетес.ме

Иван Милашевић испред ове организације примио је донацију, истичући да је због привременог финансирања и усвајања буџета на нивоу државе, дошло до проблема у самом снабдијевању тракица за особе са дијабетесом. Он је нагласио да су Главни град и НВО "Дијабетес Подгорица реаговали брзо, тако да ће грађани са дијабетесом тип 1 моћи да добију оно што им је неопходно, а дјеца узраста до 18 година ће имати приоритет.

Милашевић је захвалио Главном граду и градоначелнику Вуковићу на вриједној донацији која ће бити од великог значаја за грађане обољеле од дијабетеса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 07:17