09/08/2024 u 18:08 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Incident u predškolskoj ustanovi u Golubovcima: Dijete nađeno kilometar od vrtića

Težak incident koji se desio u vrtiću "Zvjezdani vrt" u Golubovcima prijavljen je danas policiji nakon što su roditelji dijete našli umjesto u učionici kilometar daleko od vrtića

Iz JPU "Đina Vrbica" priznaju da je došlo do incidenta i da su zaposleni koji su učestvovali u ovome suspendovani i da će se utvrditi kako je došlo do toga da petogodišnje dijete bez kontrole izađe iz ustanove i krene magistralom. Roditelji su slučaj prijavili policiji i zahtijevaju da se hitno preduzmu sve zakonom predviđene mjere.

- Ostavili smo dijete u vrtiću, a naša komšinica ga je našla u 11:30 sati kilometar od vrtića i obavijestila nas. Bili smo više nego zatečeni. Dijete je plakalo, bilo je uznemireno i krenulo je putem ka kući. Slučaj smo prijavili policiji i danas smo dali izjavu. Prema našim saznanjima dijete je "kažnjeno" tako što mu je rečeno da izađe napolje. Dijete je uzelo stvari i bukvalno izašao napolje i krenuo da pješači. Nije mi jasno da se niko nije sjetio da me pozove i kaže da djeteta nema i da pođemo da ga tražimo i pozovemo policiju. Odlučili smo da dok bude organizovano dežurstvo nećemo slati dijete u vrtić - ispričala je za "Dan" majka djeteta M.R.

Iz JPU "Đina Vrbica" kazali su da je menadžment 8. avgusta obaviješten o nemilom događaju koji se desio u vaspitnoj jedinici "Zvjezdani vrt" u Zeti.

– Odmah po saznanju menadžment je pokrenuo zakonsku proceduru kako bi utvrdio šta se desilo. Do okončanja disciplinskog postupka, zaposlenima je izrečena mjera suspenzije. Menadžment JPU "Đina Vrbica" ovim putem iskazuje žaljenje i ističe da je neprijatno iznenađen ovim događajem. Nakon sprovedenog zakonskog postupka, javnost će biti blagovremeno informisana o sprovedenoj odluci - kazali su iz JPU "Đina Vrbica".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 23:45