Родитељи дугују огромна средства / фото: Лазар Ружић
06/07/2021 u 07:40 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЈПУ „Ђина Врбица“, умјесто по данима, наплаћује пун мјесечни износ у дежурним вртићима

Евиденциjа о присуству дjеце ће се пажљиво водити, те ће сваки изостанак бити евидентиран, а износ прениjет за наредни мjесец, поручује Бојана Разић, в.д. директора вртића

У дежурним вртићима Јавне предшколске установе „Ђина Врбица“ овог љета важиће нови начин плаћања за боравак дјеце који ће подразумијевати да ће родитељи морати да измире цјеломјесечни износ, а не по данима како је то било раније. На овај корак, како је саопштила Бојана Разић, в.д. директора ЈПУ „Ђина Врбица“ су се одлучили због дуговања родитеља. За боравак дјеце у вртићу родитељ је дужан да плати 39 еура, док је боравак у јаслицама скупљи за еуро и кошта 40 еура.

– Начин плаћања услуга је промијењен усљед огромног броја дуговања родитеља. Евиденциjа о присуству дjеце ће се пажљиво водити, те ће сваки изостанак, у наведеном периоду, бити евидентиран, а износ прениjет за наредни мjесец. Сходно томе, за дjецу коjа не буду долазила у августу, износ за одсуство из jула биће прениjет за септембар, док ће за ону дjецу коjа крећу у школу, новац бити уплаћен на жиро-рачун родитеља – саопштила је Разић.

Из Удружења Родитељи наводе да су имали неколико жалби од стране родитеља за нов начин плаћања боравка.

– Контактирали смо управу вртића јер смо имали недоумица. Тражили смо да нам објасне због чега је промијењен начин плаћања. Они су нам саопштили да имају проблема са наплатом и да су на тај начин хтјели да ријеше проблем. Једном дијелу родитеља било је проблематично то што им је било објашњено да морају први дан да измире обавезе, а не до 5. у мјесецу како је то случај. Управа је очигледно онај систем који функционише током цијеле године пребацили на дежурства. Ми смо ту да помогнемо родитељима да неке проблеме ријеше – навела је Кристина Михаиловић, из Удружења Родитеља.

Рад са дјецом у љетњем периоду биће организова у седам васпитних јединица. У питању су вртићи „Драган Радуловић“, „Полетарац“, „Ђина Врбица“, „Мали принц“, „Могли“, „Звjездани врт“ и „Дjечиjа радост“. Како би се поштовале епидемиолошке мјере препорука jе да у васпитним групама буде 20-оро дjеце, особље је и даље у обавези да носи маске, док родитељи jош не могу улазити у обjекте.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:36