Vrtic Dragan Radulovic / - JPU DJINA VRBICA
09/11/2021 u 15:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

МПНКС: Испитаћемо како је дошло до хаварије у вртићу

До тежих посљедица није дошло захваљујући правовременој реакцији директорке вртића, Бојане Разић, и запослених, који су до касних вечерњих сати били присутни у објекту и покушавали, уз помоћ стручних служби, да спријече већу штету, наводе из МПНКС

Министарство просвете, науке, културе и спорта жели да информише јавност да је у недјељу, 7. новембра 2021. године, у васпитној јединици „Драган Радуловић” која припада Јавној предшколској установи „Ђина Врбица”, у вечерњим часовима дошло до хаварије у просторијама гдје су смјештене водоводне и електро инсталације.

– Наиме, дошло је до пуцања водоводне цијеви и плављења околних просторија, као и паркинга у дворишту вртића. До тежих посљедица није дошло захваљујући правовременој реакцији директорке вртића, Бојане Разић, и запослених, који су до касних вечерњих сати били присутни у објекту и покушавали, уз помоћ стручних служби, да спријече већу штету. С обзиром на то да је био нерадни дан и да се инцидент десио у вечерњим сатима, у вртићу није било дјеце. Објекат вртића је почео с радом у септембру 2018. године. Пошто је у питању нови објекат, Министарство ће испитати како је дошло до наведеног квара и формирати комисију која ће утврдити могуће нерегуларности приликом израде пројекта, извођења радова, као и примања истих од стране одговарајуће комисије, коју је именовало претходно министарство. Уколико се утврде неправилности и пропусти у наведеним радњама, Министарство ће инсистирати на кривичној одговорности – поручују из МПНКС.

У наредном периоду, док се заврши санација радова у вртићу „Драган Радуловић” дјеца ће бити премјештена  у васпитне јединице „Јелена Ћетковић 1 и 2” и „Ђина Врбица”.

– Ако за то буде потребе и остали објекти ће бити укључени – поручили су из МПНКС.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 14:00