Konferencija boračkih organizacija / - FOTO: NATAŠA SPAIĆ, MIĆKO VUJISIĆ
05/06/2024 u 12:51 h
Nataša Spaić, Mićko VujisićNataša Spaić, Mićko Vujisić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Konferencija boračkih organizacija: Podgorica, Jugoslavija u malom

Podgorica nikada nije izostala iz slobodarske bitke, i dala je veliki doprinos borbi za slobodu,rekao je Radojica Radojević, predsjednik SOBNOR-a Crne Gore, na osmoj konferenciji boračkih organizacija NOR-a 1941.-1945. godine.

- Sa ponosom možemo reći da je Podgorica danas Jugoslavija u malom. Brižno i ponosito čuvamo tekovine naše borbe za slobodu. Protiv smo svih oblika fašizma. Danas smo ovdje da unapređjujemo slobodarsku ideju, da uspostavio brojne kontakte sa brojnim delegacijama - rekao je Radojević.

On je naveo da je održavanje ove konferencija značajno.

- Iako je fašizam pobijeđen ideologija fašista nije prestajala da živi.U budućnosti je važna saradnja svih antifašističkih organizacija. Mi smo za mir u regionu i svijetu - poručio je Radojević.

Zamjenik gradonačelnice Podgorice Luka Rakčević saopštio je da je NOB bila presudna za oslobođenja naših teritorija.

image

Konferencija boračkih organizacija

- FOTO: NATAŠA SPAIĆ, MIĆKO VUJISIĆ

- SFRJ je omogućila da svi narodi žive u miru i da se međusobno poštuju.Naša je dužnost da čuvamo sjećanje na ove dane, a njihova borba treba da ostane svetionik koja će nas voditi u razvoj društva. Borci su nam pokazali da je snaga u jedinstvu - naveo je Rakčević.

Predsjednica Skupštine Glavnog grada Jelena Borovinić Bojović poželjela je toplu dobrodošlicu u Podgoricu onima koji dolaze iz gradova širom nekadašnje Jugoslavije.

–  Drago mi je što se osma konferencija boračkih organizacija održava baš u našoj zemlji i našem gradu koji je, kako ćete imati prilike da se uvjerite, snažno privržen upravo onim vrijednostima na kojima su utemeljena vaša udruženja - slobodoljublju i antifašizmu. Duboko smo svjesni značaja sjećanja na Narodnooslobodilačku borbu i heroje koji su položili svoj život na braniku slobode i budućnosti svih nas, njihovih potomaka. Kod nas je uobičajeno da se dragim gostima kaže da se osjećaju ovdje kao kod svoje kuće. Međutim, te riječi imaju još dublje značenje sada kada ih upućujem vama, jer duboko vjerujem da svi iz bivše Jugoslavije treba da doživljavaju Podgoricu i Crnu Goru kao svoju drugu kuću – rekla je Borovinić Bojović.

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 06:57