Miloš Mašković / -M.VUJISIć
07/07/2024 u 12:59 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mašković: Vodovod nezakonito skida vodomjere zbog duga

Odbornika Socijaldemokrata u Skupštini Glavnog grada Miloša Maškovića tvrdi da je Vodovod povećao cijene usluga bez saglasnosti Skupštine.

Mašković poziva Vodovod da Vodovod u roku od tri dana povuče tu odluku ili će pokrenuti odgovarajuće postupke pred nadležnim organima.

–Na sjednici odbora direktora Vodovod i kanalizacija donijeta je odluka o cijenama pojedinih radova i usluga koje društvo pruža korisnicima, fizičkim i pravnim licima, broj 01-078/24-13209/1 od 20.maja. Navedenu odluku odbor direktora je donio suprotno važećim propisima, a na štetu potrošača, odnosno građana Podgorice. Odluka sadrži brojne nepravilnosti kao što su demontaža i ponovna montaža vodomjera korisnika koji ne plaćaju utrošenu vodu i razne druge usluge i radove koje je Vodovod dužan o svom trošku da obavlja, i to bez saglasnosti Skupštine Glavnog grada -navodi Mašković.

Odbornik Mašković tvrda da se ovakvim, kako kaže proizvoljnim odlukama pribjegava zbog loše finansijske situacije, koja čak dovodi u pitanje i otvaranje stečaja. On citira u saopštenju pojedine norme Zakona o komunalnim djelatnostima kojim je zabranjeno vršiti "skidanje vodomjera po dugu".

– Skidanje vodomjera, odnosno potpuno ukidanje vode u 21. vijeku je uskraćivanje osnovnog ljudskog prava na resurs neophodan za život. Zakon je jasno propisao na koji način se može naplatiti dug za vodu i umjesto regularnog načina naplate dugova za utrošenu vodu, Upravni odbor vodovoda zbog lošeg poslovanja i finansijske krize kažnjava građane uskraćivanjem osnovnih uslova za život - navodi Mašković.

On poziva gradonačelnicu da ispita da li članovi odbora i menadžment posjeduju potrebno znanje i stručne kvalifikacije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. septembar 2024 07:42